Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh MHT300 Home Theater Receiver

Har 150 watt i alla kanaler, 8K video och Dirac Live rumskorrigering.

Skrivet av / 2023-01-31 - 13:26
McIntosh MHT300 Home Theater Receiver

På McIntosh i Binghamton slarvar man inte med hemmabiosystem. Så när de gör sin första AV-receiver med rumskorrigering gör de det ordentligt. MHT300 heter så, och det verkar inte saknas något.

Förstärkardelen levererar 150 watt effekt i alla 7 kanaler (4 ohm), och den kan byggas ut från en 7.2-kanals receiver till en 7.2.4-kanal, om man ansluter en fyrkanals MI254-förstärkare.

MHT300. Foto McIntosh

Receiverns processordel stöder surround i Dolby Atmos och DTS:X, och den har stöd för Dolby Vision, HDR10+ och HLG. Den har också Dirac Live rumskorrigering ombord, och den kan hantera bearbetning av videoupplösning i både 8K/60Hz och 4K/120Hz.

På baksidan har den fyra HDMI-ingångar med eARC/ARC och en utgång med fullt stöd för HDCP 2.2, upp till 18 Gbps och bildstöd för Rec. 2020 och 4:4:4-färger.

MHT300 bak. Foto McIntosh

Dirac Live rumskorrigering

Med Dirac Live kan man anpassa ljudet i alla kanaler till rummet, även med tidskorrigering, och användaren kan välja mellan olika korrigeringsinställningar.

MHT300 har också fem digitala ingångar, Ethernet för strömning av musik över nätverket och inbyggd FM-radio. Eftersom vi pratar om en McIntosh-förstärkare har den också McIntosh Power Guard som ser till att signalen inte förstör högtalarna. Sentry Monitor ser till att inget kortsluts och den har Power Control så att man kan styra och slå på alla komponenter i anläggningen samtidigt.

McIntosh MHT300 är klar för utvalda återförsäljare under första kvartalet 2023. Priset anges till 8 000 USD, vilket kan bli uppåt 100 000 kronor här hemma.

Foto McIntosh

 

McIntosh MX1375 Reference Entertainment System

McIntosh går hela vägen med 1 375 watt i den nya Jeepen.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen