TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

McIntosh MX1375 Reference Entertainment System

McIntosh går hela vägen med 1 375 watt i den nya Jeepen.

forfatter
Publicerad 2021-03-13 - 11:00

Det är kanske inte alla som vet att McIntosh har en lång tradition av highend-bilstereo och att de har gjort ljudsystem för flera biltillverkare, till exempel Subaru och Ford.

För inte så länge sedan gjorde de samma sak i nya Jeep Cherokee, och nu gör de det igen, i den ännu större Jeep Grand Wagoneer som kommer i mitten av 2021.

Samma MX950-system med 950 watt och 19 högtalare kommer också att finnas i Grand Wagoneer, men här kan man även bocka för ett ännu tyngre ljudsystem: MX 1375 Reference Entertainment System.

Läs också Nu kan du njuta av Grateful Dead med McIntosh-ljud hela vägen till sommarstugan Köper du nya Jeep Cherokee så får du ett McIntosh-system på 950 watt.

Då får man hela 23 anpassade högtalare, med en ganska potent 12-tums subwoofer, som drivs av en 24-kanals förstärkare på 1 375 watt.

Ljudsystemet kan även återge 3D-surroundljud och den rymliga kupén har till och med högtalare i taket.

Det ska bli spännande att ta reda på hur bra en McIntosh-anläggning kan låta i en så här stor bil, där kupén akustiska egenskaper är bättre rustade för att skapa en häftig ljudupplevelse. När Grand Wagoneer kommer till Norden ska vi naturligtvis rapportera om hur bra det låter.

Kanske ännu bättre än Naim-anläggningen som vi testade i Bentley Bentayga?

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Xpeng P9: På väg till Sverige Gott om plats, bra komfort och "byggd som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: tämligen ordinära På batteridagen lovade Elon Musk nya batterier med helt ny teknik och banbrytande kapacitet. Nu är batterierna här... och de är helt vanliga.
Ferrari med 715 hk och 1420 watt Burmester-anläggning Massiva krafter både under huven och i kupén.
Automatisk laddning hos flera leverantörer Snart kommer du att kunna ladda din BMW bara genom att ansluta kabeln.
Jeep blir elektrisk Jeep är inte tidigt ute med elbilar, men fyra stadsjeepar kommer snart att finnas tillgängliga.
Spara bränsle med Google Maps Framöver kan du hitta den mest bränsleeffektiva rutten med Google Maps.
Följ Ljud & Bild