Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

McIntosh MX1375 Reference Entertainment System

McIntosh går hela vägen med 1 375 watt i den nya Jeepen.

Skrivet av / 2021-03-13 - 11:00
McIntosh MX1375 Reference Entertainment  System

Det är kanske inte alla som vet att McIntosh har en lång tradition av highend-bilstereo och att de har gjort ljudsystem för flera biltillverkare, till exempel Subaru och Ford.

För inte så länge sedan gjorde de samma sak i nya Jeep Cherokee, och nu gör de det igen, i den ännu större Jeep Grand Wagoneer som kommer i mitten av 2021.

Samma MX950-system med 950 watt och 19 högtalare kommer också att finnas i Grand Wagoneer, men här kan man även bocka för ett ännu tyngre ljudsystem: MX 1375 Reference Entertainment System.

Läs också Nu kan du njuta av Grateful Dead med McIntosh-ljud hela vägen till sommarstugan Köper du nya Jeep Cherokee så får du ett McIntosh-system på 950 watt.

Då får man hela 23 anpassade högtalare, med en ganska potent 12-tums subwoofer, som drivs av en 24-kanals förstärkare på 1 375 watt.

Ljudsystemet kan även återge 3D-surroundljud och den rymliga kupén har till och med högtalare i taket.

Det ska bli spännande att ta reda på hur bra en McIntosh-anläggning kan låta i en så här stor bil, där kupén akustiska egenskaper är bättre rustade för att skapa en häftig ljudupplevelse. När Grand Wagoneer kommer till Norden ska vi naturligtvis rapportera om hur bra det låter.

Kanske ännu bättre än Naim-anläggningen som vi testade i Bentley Bentayga?

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Världens första i sitt slag

Elbil från... Xiaomi.

Blir väldigt billig

Ny Segway elsparkcykel

Här är Volkswagens första eldrivna kombi

Rivians "bus eller godis"

Honda, Lexus och Toyota visar upp framtidens elbilar

Dynaudio i prisvärd elbil

Elektrisk Countryman på väg

Provkörd: NIO EL6

Starten på en ny trend

Nya Mini får äntligen räckvidden vi har saknat

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen