Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

McIntosh MX950 Entertainment System

Köper du nya Jeep Cherokee så får du ett McIntosh-system på 950 watt.

Av / 2021-01-08 - 11:33
McIntosh MX950 Entertainment System

Om man inte klarar sig med att bara ha en McIntosh-stereo hemma i vardagsrummet så kan man lyckligtvis få en i bilen också. Åtminstone om man väljer den nya 2021-modellen av Jeep Grand Cherokee i en lång version med sex eller sju säten.

Den kan nämligen utrustas med ett häftigt ljudsystem på 950 watt från McIntosh, med högtalare överallt för att verkligen åstadkomma stadionkänslan som ger Grateful Dead (eller Billie Eilish för den delen) den massiva ljudbild som man bara upplever på en konsert.

Jeepen är utrustad med Quadra-Trac-fyrhjulsdrift och drivs framåt av antingen en 3,6-liters V6:a eller en 5,7-liters Hemi-V8:a. I Europa kommer den dessutom att finnas som hybrid.

Men ljudanläggningen är densamma, så länge man kommer ihåg att kryssa för McIntosh MX950 Entertainment System när man beställer bilen.

Då får man en 10-tums pekskärm längst fram och McIntoshs välkända potentiometrar som man kan använda för att styra ljudet i så många som 19 högtalare – inklusive en 10-tums subwoofer. Ljudet är fördelat på 17 kanaler och drivs av sammanlagt 950 watts förstärkareffekt.

Jeepen, som är lika stor som en Bentley Bentayga, har alla högtalarna placerade på 12 olika ställen, från framsätet till baksätet, och McIntosh-loggan lyser från högtalargrillarna fram och i dörrarna.

Ljudet av fintrimmat av McIntosh som har använt sig av sitt eget referenssystem i Binghamton som referens för ljudet i Cherokee L.

McIntosh-anläggningen stöder Apple CarPlay och Android Auto och man kan ställa in en Wi-Fi-hotspot i bilen som alla kan strömma musik från.

Den stora jeepen släpps under andra kvartalet 2021, alltså precis i rätt tid för Den Stora Bilsemestern 2021.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen