McIntosh MX950 Entertainment System

Köper du nya Jeep Cherokee så får du ett McIntosh-system på 950 watt.
Annons
Annons
forfatter

Om man inte klarar sig med att bara ha en McIntosh-stereo hemma i vardagsrummet så kan man lyckligtvis få en i bilen också. Åtminstone om man väljer den nya 2021-modellen av Jeep Grand Cherokee i en lång version med sex eller sju säten.

Den kan nämligen utrustas med ett häftigt ljudsystem på 950 watt från McIntosh, med högtalare överallt för att verkligen åstadkomma stadionkänslan som ger Grateful Dead (eller Billie Eilish för den delen) den massiva ljudbild som man bara upplever på en konsert.

Jeepen är utrustad med Quadra-Trac-fyrhjulsdrift och drivs framåt av antingen en 3,6-liters V6:a eller en 5,7-liters Hemi-V8:a. I Europa kommer den dessutom att finnas som hybrid.

Men ljudanläggningen är densamma, så länge man kommer ihåg att kryssa för McIntosh MX950 Entertainment System när man beställer bilen.

Då får man en 10-tums pekskärm längst fram och McIntoshs välkända potentiometrar som man kan använda för att styra ljudet i så många som 19 högtalare – inklusive en 10-tums subwoofer. Ljudet är fördelat på 17 kanaler och drivs av sammanlagt 950 watts förstärkareffekt.

Jeepen, som är lika stor som en Bentley Bentayga, har alla högtalarna placerade på 12 olika ställen, från framsätet till baksätet, och McIntosh-loggan lyser från högtalargrillarna fram och i dörrarna.

Ljudet av fintrimmat av McIntosh som har använt sig av sitt eget referenssystem i Binghamton som referens för ljudet i Cherokee L.

McIntosh-anläggningen stöder Apple CarPlay och Android Auto och man kan ställa in en Wi-Fi-hotspot i bilen som alla kan strömma musik från.

Den stora jeepen släpps under andra kvartalet 2021, alltså precis i rätt tid för Den Stora Bilsemestern 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Det nya företaget har tagit över Olympus kameradivision
Dags att tänka Leica även när det gäller video.
Adobe släpper Lightroom för Apples nya Mac-datorer med M1-processor.
Slutet för Europas största fotomässa.
Renaults ikoniska småbil blir elektrisk, men du får vänta tills du kan köpa den.
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.