Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är Reavons nya disksnurrare: UBR-X110

Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.

Av / 2022-03-10 - 09:02
Här är Reavons nya disksnurrare: UBR-X110

Blu-ray-spelare har blivit en nisch för de som värdesätter extra bild- och ljudkvalitet. Även om streamingtjänsterna lägger beslag på fler och fler tittare så finns det fortfarande intresse för fysiska medier där ute. Och filmentusiaster med en stor filmsamling behöver naturligtvis en bra diskspelare!

En av tillverkarna som livnär sig på entusiasterna är franska Reavon, som levererar några av de mest påkostade 4K Blu-ray-spelarna på marknaden. Nu är de ute med en ny modell!

Reavon UBR-X110

Nya UBR-RX110 tar över efter nuvarande UBR-X100, som har varit ”lillebror” i Reavon-sortimentet. Den är byggd efter samma recept som föregångaren, och det ska inte finnas några speciella förändringar i konstruktionen, utan snarare en extra funktion: Kompatibilitet med SACD.

Tidigare var man tvungen att punga ut med pengar för toppmodellen UBR-X200 om man ville ha den här funktionen, men nu när UBR-X110 finns kan man klara sig med den lite billigare varianten om man skulle ha ett antal Super Audio CD-skivor i samlingen.

Läs också Ny Blu-ray-spelare för kräsna Reavon UBR-X200 riktar sig till filmentusiaster som vill pressa ut maximalt ur sina disk-samlingar. Med solid byggkvalitet, skarp bild och bra anslutningar och inställningar är detta en spelare för de riktigt sparsmakade.

Den största och viktigaste skillnaden mellan UBR-X110 och toppmodellen är alltså att den senare har en mer påkostad analogdel.

REAVON UBR X110 1536x416 1

REAVON UBR X200 licences
Förutom UHD Blu-ray, Blu-ray, DVD, DVD Audio, CD och SA-CD stöder Reavon UBR-X110 en mängd olika medieformat som FLAC, AIFF, DFF, DSF, JPG, TIFF, MKV och M2TS, för uppspelning via USB eller nätverk. (Foto: Producent)

Pris och tillgänglighet

Reavon UBR-X110 finns redan i butik och kostar 10 400 kronor.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen