TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Glasögonfri 3D på dina spel med Acer laptop

Acer Predator Helios 300 ger djup till dina spel.

forfatter
Publicerad 2022-05-19 - 09:56

3D-spel är fångande. Men bilderna är fortfarande tvådimensionella. Vill du ha djup i handlingen behöver du speciella glasögon.

Det ändrar Acer på nu. Deras Predator Helios 300, som precis har presenterats vid Acers årliga Next-evenemang, kan visa sann, glasögonfri 3D-grafik på skärmen.

Tekniken, kallad SpatialLabs, kommer inte som en stor överraskning, eftersom Acer redan vid förra årets Next event presenterade en prototyp av den glasögonfria 3D-grafiken. Men nu är den här i verkligheten.

3D-effekten fungerar med tre kameror över skärmen, som följer användarens ögonrörelser, vilket gör att datorn kan presentera olika bilder för varje öga. Skärmen har 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) i normalt 2D-läge, och 2K-upplösning när 3D visas.

Det krävs inga nya spel specifikt för plattformen för att få 3D-effekten. Acer förklarar i pressmeddelandet att dagens spel redan är designade i 3D. För att se ett befintligt spel i tre dimensioner måste dock en profil skapas för spelet som känner igen 3D-objekten och ställer in det för en rumslig vy. Vid lanseringen finns anpassade profiler för 50 ”nya och klassiska” spel, och fler kommer att läggas till löpande.

PREDATOR HELIOS 300 SpatialLabs™ Edition PH315 55s 03
Predator Helios 300 SpatialLabs™ Edition. (Foto: Acer)

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition har (upp till) 12:e generationens Intel Core i9-processor och Nvidia GeForce RTX 3080-grafik. Eftersom det kräver en ansenlig mängd datorkraft för att beräkna den glasögonfria bilden får man nöja sig med den, i spelsammanhang, låga uppdateringsfrekvensen på 60 Hz.

Dessutom tillkännagav Acer även den snygga speldatorn Predator Triton 300 SE, samt spelskärmarna Predator XB273K LV och Acer Nitro XV272U RV.

Priser och tillgänglighet

Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition kommer att kosta från 39 990 kronor och kommer att finnas att köpa i september. Predator Triton 300 SE kommer i juni, och priset börjar på 17 990 kronor. Spelskärmarna kommer under tredje kvartalet.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild