TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Glasögonfri 3D på dina spel med Acer laptop

Acer Predator Helios 300 ger djup till dina spel.

forfatter
Publicerad 2022-05-19 - 09:56

3D-spel är fångande. Men bilderna är fortfarande tvådimensionella. Vill du ha djup i handlingen behöver du speciella glasögon.

Det ändrar Acer på nu. Deras Predator Helios 300, som precis har presenterats vid Acers årliga Next-evenemang, kan visa sann, glasögonfri 3D-grafik på skärmen.

Tekniken, kallad SpatialLabs, kommer inte som en stor överraskning, eftersom Acer redan vid förra årets Next event presenterade en prototyp av den glasögonfria 3D-grafiken. Men nu är den här i verkligheten.

3D-effekten fungerar med tre kameror över skärmen, som följer användarens ögonrörelser, vilket gör att datorn kan presentera olika bilder för varje öga. Skärmen har 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) i normalt 2D-läge, och 2K-upplösning när 3D visas.

Det krävs inga nya spel specifikt för plattformen för att få 3D-effekten. Acer förklarar i pressmeddelandet att dagens spel redan är designade i 3D. För att se ett befintligt spel i tre dimensioner måste dock en profil skapas för spelet som känner igen 3D-objekten och ställer in det för en rumslig vy. Vid lanseringen finns anpassade profiler för 50 ”nya och klassiska” spel, och fler kommer att läggas till löpande.

PREDATOR HELIOS 300 SpatialLabs™ Edition PH315 55s 03
Predator Helios 300 SpatialLabs™ Edition. (Foto: Acer)

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition har (upp till) 12:e generationens Intel Core i9-processor och Nvidia GeForce RTX 3080-grafik. Eftersom det kräver en ansenlig mängd datorkraft för att beräkna den glasögonfria bilden får man nöja sig med den, i spelsammanhang, låga uppdateringsfrekvensen på 60 Hz.

Dessutom tillkännagav Acer även den snygga speldatorn Predator Triton 300 SE, samt spelskärmarna Predator XB273K LV och Acer Nitro XV272U RV.

Priser och tillgänglighet

Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition kommer att kosta från 39 990 kronor och kommer att finnas att köpa i september. Predator Triton 300 SE kommer i juni, och priset börjar på 17 990 kronor. Spelskärmarna kommer under tredje kvartalet.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dell-datorer för vardagliga behov Förnuft och återvunna material är ledorden för Dell Inspirons nya modeller för skrivbordet och ryggsäcken.
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Dell XPX med större minimalism 2022-generationen av Dell XPS 13 ultrabook bantad 1,8 gånger på insidan.
Koloss på lerfötter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 är ett bra exempel på en god idé som är dåligt genomförd.
Philips: Två datorskärmar för arbete och fritid Hemmakontor eller bortakontor? Philips datorskärmar har inbyggt ljud och kamera.
De viktigaste nyheterna i macOS Ventura Apple gör Mac-upplevelsen bättre genom att lägga till nya produktivitetsverktyg och kontinuitetsfunktioner i macOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend