Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lenovos Legion Go spelkonsoll ser lovande ut

Kombinerar det bästa från Steam Deck och Nintendo Switch samtidigt som den kör Windows.

Av / 2023-08-19 - 11:29
Lenovos Legion Go spelkonsoll ser lovande ut

Det börjar röra på sig för handhållet spelande. Länge hade vi bara Nintendo Switch, sen kom Steam Deck och rörde om i grytan. Och nu nyligen fick vi Asus ROG Ally som vi tyckte var bättre än de båda. Men nu kommer Lenovo med en handhållen som ser ut att plocka russinen ur kakan, samtidigt som den har stöd för AR-glasögon!

Foto: Windows Report

Det är techsajten Windows Report som har lyckats komma över bilder på Lenovo Legion Go. Av dem att döma är det inte bara ett rykte utan en i högsta grad existerande konsoll, som dessutom ser ut att vara nära att kunna släppas.

Foto: Windows Report

På bilderna ser vi hur Legion Go har löstagbara kontroller som på Nintendo Switch, en trackpack som på Steam Deck, knappar placerade som på Rog Ally men med en större skärm. Vad den dock har gemensamt med Asus konsoll är att den kör Windows 11. Därmed ska den kunna köra alla topp-speltitlar för PC! Ryktena säger även att den ska köra AMD:s nya Phoenix-processor, vilket ska ge bra prestanda.

Källa: Windows Report

Läs också:

Steam Deck mot Nintendo Switch OLED

Förlorar Nintendo Switch sin plats på tronen?

Två handhållna konsoler borde i stort sett kunna samma saker. Men Steam Deck och Nintendo Switch OLED är så olika att du kommer att hata en av dem.

Läs hela testet

Asus ROG Ally

Den lyfter hela genren!

Handhållna speldatorer tar ett kvantsprång med Asus ROG Ally, som krossar konkurrensen och tar drömmen om seriöst mobilt spelande till nya höjder!

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen