Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus ROG Ally kommer i butikerna nästa månad

Den nya spelkonsolen har äntligen lanserats officiellt och den kan förbeställas redan nu.

Skrivet av / 2023-05-15 - 17:29
Asus ROG Ally kommer i butikerna nästa månad

Så sent som i slutet av april gav Asus oss en glimt av den nya handhållna spelkonsolen, ROG Ally, som är baserad på Windows 11, medan motorn är en ny AMD Ryzen Z1 Extreme-processor med 16 GB minne och 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Nu har tillverkaren från Taiwan presenterat alla specifikationer, och vi har fått ett pris, så spelare ska kryssa i 13 juni i kalendern. Det är dagen ROG Ally blir tillgänglig i butikerna.

Läs också Asus på väg med handhållen spelkonsol baserad på Windows 11 Spelkonsolen är baserad på Windows 11, och motorn är en ny AMD Ryzen Z1-processor.

Som redan nämnts har Asus ROG Ally en 1080p-skärm med 500 nits maximal ljusstyrka samt en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Och nu vet vi också att skärmen mäter hela 7 tum, liksom att den är skyddad av Gorilla Glass Victus. Samtidigt gör en Gorilla Glass DXC-beläggning att reflektioner reduceras till ett minimum.

Asus ROG Aly
ROG Ally kör Windows 11, vilket innebär att spelare kan komma åt alla sina bibliotek och spelströmningstjänster på en enhet. (Foto: Asus)

Spelkonsolen stöder både Dolby Vision HDR för optimal bildkvalitet samt Dolby Atmos, så att ljudet känns så uppslukande som möjligt. Samt AI-stödd ljuddämpning så att spelupplevelsen inte förstörs av yttre distraktioner.

Läs också Du kommer att hata den ena och älska den andra Två handhållna konsoler borde i stort sett kunna samma saker. Men Steam Deck och Nintendo Switch OLED är så olika att du kommer att hata en av dem.

Asus ROG Ally kan naturligtvis användas som en handhållen konsol, men den kan också anslutas till TV:n, samt att grafikprestanda kan få en rejäl knuff om du ansluter ett externt ROG XG Mobile-grafikkort.

Med ROG:s termiska system Zero Gravity, som använder ett dubbelt fläktsystem med ultratunna kylflänsar och värmerör med hög friktion, lovar tillverkaren att Ally håller sig sval oavsett hur länge man spelar.

Asus ROG Ally
Grafikprestanda maximeras om du ansluter en extern ROG XG Mobile GPU. Konsolen kan till exempel köpas som ett paket med ROG XG Mobile Radeon RX 6850M XT. (Foto: Asus)

Och Wi-Fi 6E ska hålla din internetanslutning stabil och blixtsnabb om du spelar med andra eller strömmar ditt spel via Xbox Cloud Gaming eller AMD Link.

Asus ROG Ally fungerar sömlöst med Steam, EA:s app, Xbox Game Pass Ultimate (3 månader gratis vid köp), Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, Android-appar och flera andra spelleverantörer.

Den nya spelkonsolen kan förbeställas från Asus redan nu till ett rekommenderat pris på 9 499 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Efterlängtad spelkonsol kommer nu!

Nu kan den beställas!

Asus på väg med handhållen spelkonsol baserad på Windows 11

Ny spelgeneration från Acer

Windows 11 hack på Steam Deck

Ingen Steam med gammal Windows

Rulla till toppen