Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus ROG Ally ska revolutionera spelandet

Spelkonsolen är baserad på Windows 11, och motorn är en ny AMD Ryzen Z1-processor.

Av / 2023-04-26 - 22:35
Asus ROG Ally ska revolutionera spelandet

Om drygt 14 dagar kommer Asus att presentera en ny handhållen spelkonsol, ROG Ally, som kommer att ”omdefiniera gaming”, lovar tillverkaren.

ROG Ally kör Windows 11, vilket innebär att spelare kan komma åt alla sina bibliotek och spelströmnings-tjänster på en enhet. Att navigera på Windows-skrivbordet ska vara en sömlös upplevelse, antingen via Allys joysticks och knappar eller via Windows inbyggda pekskärmsstöd, garanterar Asus.

Den handhållna konsolen väger bara 608 gram, och en ergonomisk design ska göra att du kan bära och spela på enheten hela dagen. På baksidan hittar du bland annat ett unikt triangulärt mönster på baksidan, vilket ger spelarna ett fast grepp om maskinen.

Under huven, som erbjuder 1080p-upplösning, 500 nits maximal ljusstyrka och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, drivs den av en ny specialbyggd processor, nämligen en AMD Ryzen Z1 med RDNA 3-grafik.

Asus ROG Ally
Ljud levereras i Dolby Atmos från två framåtvända högtalare. (Foto: Asus)

ROG:s Zero Gravity termiska system med ett dubbelt fläktsystem med ultratunna kylflänsar och värmerör med hög friktion ska se till att hålla Ally sval oavsett hur länge du spelar, lovar tillverkaren.

Asus ROG Ally kommer officiellt att lanseras den 11 maj klockan 15 vid ett event som du kan följa här. Produkten levereras med upp till 16 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Läs också Du kommer att hata den ena och älska den andra Två handhållna konsoler borde i stort sett kunna samma saker. Men Steam Deck och Nintendo Switch OLED är så olika att du kommer att hata en av dem.

Ytterligare specifikationer och priser kommer att meddelas i samband med den officiella lanseringen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Ljud & Bild
Rulla till toppen