Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Äntligen kommer Logitech G Cloud till Sverige

Logitechs handhållna spelkonsol har länge gått att köpa i Nordamerika och Taiwan. Från och med den 22 maj går den att köpa här hemma också

Av / 2023-05-16 - 10:48
Äntligen kommer Logitech G Cloud till Sverige

Den lanserades redan i höstas – och visades till och med upp på ett evenemang i Berlin, där vi var på plats – men hittills har man bara kunnat köpa den handhållna spelkonsolen Logitech G Cloud i Nordamerika och i Taiwan.

Läs också Logitech G Cloud är en konsol för alla spel Spela dina spel från molnet - på vilken molntjänst du vill. Logitechs nya handhållna konsol försöker täcka dem alla.

Men den 22 maj släpps G Cloud i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien.

Logitech G Cloud
Logitech G Cloud har en 7-tums pekskärm med 1080p-upplösning, 60Hz uppdateringsfrekvens och 16:9-skärmformat. (Foto: Logitech)

”Vi är glada över att äntligen kunna ta G Cloud till den europeiska marknaden och att samarbeta med de ledande partnerna i regionen”, säger Ujesh Desai, vice VD och general manager på Logitech G. ”G Cloud erbjuder ett fantastiskt nytt sätt att få tillgång till och spela hundratals spel, och vi ser fram emot att få enheten i händerna på fler spelare.”

Logitech G Cloud har utvecklats i samarbete med Tencent Games och gör det möjligt för spelare att spela var som helst med Wi-Fi. Några av huvudfunktionerna är:

  • Remote Play – Streama spel från din konsol eller dator med Xbox-appen, Steam Link och andra lokala streaming-appar från Google Play Store.
  • Full HD – 7-tums pekskärm med 1080p-upplösning, 60 Hz uppdateringsfrekvens och 16:9-skärmformat.
  • Spel hela dagen – Batteritid på mer än 12 timmar och en vikt på endast 463 g.
  • Spelstöd – Android-spel via Google Play samt Xbox Cloud Gaming (Beta), NVIDIA GeForce NOW och Shadow Cloud Computing-teknik.

Man kan säga att användarna i Kanada, Taiwan och USA har varit ett slags försökskaniner, eftersom Logitech G Cloud kommer till Sverige med flera funktioner som har lagts till sedan lanseringen efter feedback från användarna.

Den inkluderar möjligheten att tilldela alla fysiska knappar till virtuella pekpunkter på skärmen, vilket gör att användaren kan spela mobilspel som inte stöder konsolens inbyggda kontroller.

Logitech G Cloud
Den handhållna spelkonsolen väger bara 463 gram. (Foto: Logitech)

Dessutom kan du nu även justera känsligheten och kurvan för de analoga styrspakarna.

Sist men inte minst stöder Logitech G Cloud nu även så kallad Shadow Cloud Computing, vilket gör att spelaren kan använda konsolen för att köra en helt virtuell PC via Shadow PC-appen.

Läs också Nu kan den beställas! Den nya spelkonsolen har äntligen lanserats officiellt och den kan förbeställas redan nu.

 ”På Shadow strävar vi efter att göra det bästa av tekniken tillgänglig var som helst och på vilken enhet som helst. Att få det att fungera på G Cloud var ett självklart och strategiskt val för oss”, säger Jérôme Arnac, Chief Marketing and Sales Officer på Shadow. ”Med Shadow PC kommer G Cloud-användare att kunna njuta av friheten att ha tillgång till en kraftfull Windows-dator på sin handdator, utan begränsningar i spelvalet, med möjligheten att använda mods och med tillgång till appar som inte är spel och mycket mer. Vi är otroligt glada över att Logitech G tar ut en enhet på marknaden som stöder dessa nya sätt att spela, och vi ser fram emot att se hur kreativt gemenskapen kommer att använda möjligheterna.”

Pris och tillgänglighet

Logitech G Cloud Gaming Handheld kan köpas på LogitechG.com från 22 maj till ett rekommenderat pris på 4 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen