Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Handhållen konsol täcker alla molnspel

Spela dina spel från molnet - på vilken molntjänst du vill. Logitechs nya handhållna konsol försöker täcka dem alla.

Av / 2022-09-22 - 17:50
Handhållen konsol täcker alla molnspel

Spelhårdvara är tung, dyr och besvärlig. Om du inte kan få andra att ta det beräkningstunga jobbet – och strömma spelen från molntjänster.

Logi Play i Berlin lanserades Logitech G Cloud, en handhållen enhet för molnspel.

Logitech G Cloud är utvecklat i samarbete med Tencent Games och stöder molnströmning från Xbox Game Pass Ultimate och Nvidia GeForce NOW. Spelare kan också strömma lokala spel från en Xbox-konsol med
Xbox-appen och Steam-spel via SteamLink. På så sätt kan du spela i solstolen i trädgården medan datorn eller konsolen svettas med att köra spelen någon annanstans i huset.

På Logi Play i Berlin kunde man vara bland de första att lägga vantarna på Logitech G Cloud. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Logitech G Cloud är alltså inte en spelplattform i sig, utan en ”terminal” för de tjänster och företag som samarbetar med Logitech. Och här har Logitech fått en bra start genom att ha med Microsoft och Nvidia redan från lanseringen.

Logitech G Cloud är en handhållen enhet för att spela spel från molntjänster. (Foto: Logitech)

 Xbox Cloud Gaming har utformats för att ge spelare runt om i världen tillgång till Xbox-spel när de vill på den enhet de väljer”, säger Catherine Gluckstein, vice vd för Xbox Cloud Gaming på Microsoft.

Nvidia GeForce NOW är en öppen molntjänst som strömmar över 1 400 PC-spel, inklusive över 100 som kan spelas gratis”, säger Phil Eisler, vice vd och general manager för GeForce NOW molnspel på Nvidia.

Tekniska data nämner att Logitech G Cloud har en batteritid på 12 timmar och en vikt på 463 gram, så du kan spela länge. Skärmen är 7 tum i 16:9-format och med Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar).

Pris och tillgänglighet
Logitech G Cloud kommer initialt att finnas tillgänglig i Nordamerika, där den kommer att finnas att köpa från och med oktober. När den når Norden är inte känt – men den kommer enligt uppgift inte att hinna hit till julhandeln. Av samma anledning känner vi inte till ett svenskt eller ens ett europeisk pris. Men i USA blir priset 350 dollar. Så räkna med ett pris närmare 4 000 kronor.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen