Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lek och kreativitet hos Logitech

Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.

Av / 2022-09-21 - 18:00
Lek och kreativitet hos Logitech

Logitech är inte bara ”de med mössen” längre. Under de senaste åren har företaget investerat kraftigt i tillbehör för spelare. Och nu expanderar de med utrustning för innehållsskapare – det vill säga de kreativa.

Just nu äger Logi Play 2022 rum i Berlin. Hundratals spelare, innehållsskapare – och mycket av teknikpressen, inklusive Ljud & Bild – finns på plats för att se vad det nya ungdomligare Logitech har att säga.

Satsningen har redan burit frukt. Under de senaste nio åren har bolagets intäkter åttadubblats på grund av fokus på spelmarknaden.

Nästa mål är innehållsskaparna: YouTubers, Twitchers och streamers av alla slag. Plus de som skapar ljud och animationer. Siffrorna talar för sig själva: Bara på Twitch finns det åtta miljoner innehållsskapare.

Barn idag drömmer inte om att bli brandmän eller journalister. Nej, de vill vara streamers. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Det kräver utrustning. Och nyheterna i Berlin var i semiprofessionell kvalitet. Vilket innebär att den 17-åriga streamern kommer att ha tillgång till utrustning på rummet som närmar sig vad man kan förvänta sig att hitta i en professionell videostudio.

Logitech lanserar mikrofoner och fotolampor (nästan) i studiokvalitet. (Foto: Logitech)

Blue Sona är en aktiv, dynamisk mikrofon i vad som ska vara broadcasting-kvalitet. Ambitionsnivån understryks av att den levereras med en solid (och tung, ska vi säga!) mikrofonarm – och att den måste anslutas via analog XLR. USB kan vara bra för nybörjare, men proffsen använder XLR. Ljudbalansen kan trimmas med två omkopplare dolda bakom en magnetisk lucka på baksidan.

Litra Beam är en studiolampa som ska sätta dig i det bästa ljuset för tittarna på din kanal. Det är Logitechs andra studiolampa – och ett stort steg i ambitionsnivå jämfört med Litra Glow, som kom ut i juni. Litra Beam levereras också med ett solitt stativ som kan vinklas och roteras på alla möjliga sätt för effektljus. Ljuset kan justeras via en app samt med knappar på baksidan.

Blue Sona kostar 349 euro och Litra Beam 119 euro. Båda finns att köpa från och med idag.

Om man inte är redo för professionell studioutrustning (och priser) är Aurora-kollektionen billigare och mer färgstark. (Foto: John Alex Hvidlykke)

För spelare hade Logitech ett headset och en ratt- och pedalsats på Logi Play.

 

Astro A30. (Foto: Logitech)

Astro A30 är en ny version av Logitechs high-end headset. Vi har tidigare testat A50, men A30 är lättare och mer bärbart. Mikrofonarmen är avtagbar och headsetet kan användas med både Bluetooth och Logitechs fördröjningsfria Lightspeed-adapter. Enligt Logitech kan Astro A30 användas på alla plattformar, inklusive: PS4, PS5, Xbox One, Xbox One S, XB Series X|S, Nintendo Switch, PC, iOS och Android. Vi återkommer med ett test. Astro A30 kommer att finnas tillgänglig från oktober och priset kommer att vara cirka 250 EUR.

Logitech G PRO Wheel och Pedals. (Foot: Logitech)

Om du älskar racingsimulatorer behöver du ratt och pedaler (det finns en anledning till att bilar inte styrs med mus och tangentbord). Och Logitech G PRO Racing Wheel och pedaler är de vildaste vi har sett. Ratten erbjuder den starkaste feedbacken hittills: 11 newtonmeter. Detta motsvarar att kasta en vikt på 1,2 kg fram och tillbaka när du kör i grov terräng och försöker hålla i ratten. Pedalerna är också fyllda med finesser. Såsom utbytbara plastproppar i bromspedalen, så att motståndet kan justeras exakt till vad ”föraren” uppfattar som realistiskt. Och hela uppsättningen kan överallt anpassas och justeras till din körstil och kroppsbyggnad. Man kan naturligtvis prova uppsättningen i Berlin. Känslan var definitivt mer realistisk än någon ratt och pedalsats jag provat. Men jag är ändå glad att det inte är så svårt att köra en riktig bil! Logitech G PRO Racing Wheel och PRO Racing kostar 1099 euro respektive 349 euro.

Naturligtvis kunde man prova nyheterna på Logi Play i Berlin. Realismen var i toppklass. (Foto: John Alex Hvidlykke)
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Rulla till toppen