Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Belysning för webbmöten och streaming

Om du är trött på bildbrus och matta, urvattnade färger, är Logitech Litra Glow en billig lösning.

Av / 2022-06-30 - 17:41
Belysning för webbmöten och streaming

Världen har – åtminstone för en tid – öppnat upp igen. Men webbmötena verkar vi få fortsätta leva med.  Så det lönar sig fortfarande att göra något åt sitt digitala utseende. Bra ljus är minst lika viktigt som en bra kamera om du vill undvika matta, urvattnade färger och bildbrus.

Logitech for Creators är en underavdelning till Logitech som specialiserat sig på att tillverka utrustning för innehållsskapare. Nu introducerar de Litra Glow, en streaminglampa med så kallad TrueSoft-teknik. Vad som ligger bakom beteckningen är inte helt klart, men lampan är utlovad att ha en CRI på 93, vilket är riktigt trevligt. CRI (Color Rendering Index) är ett uttryck för en ljuskällas förmåga att efterlikna färgtemperaturen i solljus som har värdet 100.

Logitech Litra Glow Back Control Panel
Ljusstyrka och färgtemperatur kan justeras på baksidan. (Foto: Logitech)

Lampan har en inbyggd diffusor som ger ett mjukt och skuggfritt ljus. Med hjälp av tryckknappar på baksidan kan du justera ljusstyrka och färgtemperatur – från varm mysig belysning till kallt blått ljus.

Logitech Litra Glow FOB
Logitech Litra Glow är 27 cm lång inklusive fästet. (Foto: Logitech)

Litra Glow kan monteras på toppen av skärmen på samma sätt som en webbkamera. Men det bör helst vara en stationär skärm av en viss storlek och vikt, eftersom själva enheten är ganska stor och tung. Med hållaren för skärmen monterad mäter lampan 27 cm i höjd, varav de flesta dock hänger ner bakom skärmen och den väger 177 gram. Lampan kan roteras och lutas i alla riktningar, och den kan lyftas ytterligare 10 cm i höjd.

Om du vill leka med inställningarna kan ljuset justeras via Logitech G HUB-programvaran, där du också kan ställa in funktionsknappar på tangentbordet för att välja färdiga inställningar för lampor, webbkamera och mikrofon. Förutsatt att alla delar är från Logitech, förstås.

Håller vad den lovar

Även om Logitech Litra Glow är avsett för streamers, kan den lika väl användas av vanliga kontorsråttor som bara behöver visa upp sin bästa sida i möten med kollegor, kunder eller familj. Jag har haft möjlighet att prova lampan och den håller vad den lovar. Undertecknad har inte genom ett trollslag blivit en välkänd streamer – men ser i alla fall lite mer naturlig ut på skärmen.

Lite klumpig

Med sin stora hållare är lampan något bökig att få på plats, och den känns lika plastig som den är. Men för priset finns det verkligen inget att klaga på. Lampan drivs och styrs via USB-porten, så den upptar en av de alldeles för få portarna på datorn. Här hade det varit en fördel om Logitech hade försett den med en extra USB-C-port på baksidan, så att du kunde ansluta webbkameran och lampan med en kabel när de ändå sitter sida vid sida ovanpå skärmen.

Pris och tillgänglighet

Logitech Litra Glow kostar 747 kronor och finns att köpa från juli.

 

uden lys lys3
<
>
Utan lampan är färgerna matta och sidoljus från fönstret stör. (Foto: John Alex Hvidlykke. L&B)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen