Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony lanserar nackbygel med trådlös högtalare

SRS-NB10 är gjord för att ligga på axlarna och göra arbetsdagen bättre.

Av / 2021-07-09 - 06:35
Sony lanserar nackbygel med trådlös högtalare

En sådan här har du garanterat inte sett förut. Det är inte en jättestor tandställning, även om formen påminner som en sådan. Nej, det här är Sonys nya trådlösa högtalare!

SRS-NB10 heter den och är utformad som en nackbygel som vilar på axlarna. Sony lovar att högtalaren är så lätt och bekväm att man inte ens märker att man har den på sig en hel dag.

”… du kan fortsätta att använda den efter att jobbet är klart – perfekt när du ska lyssna på musik medan du lagar mat eller diskar”, som Sony uttrycker saken.

Sony SRS-NB10
Du kan ansluta SRS-NB10 till din TV eller mobil via Bluetooth. (Foto: Sony)

Lyssna och bli hörd!

Även om nackhögtalaren av naturliga skäl har en open-ear-konstruktion lovar Sony ett rent och tydligt ljud. SRS-NB10 har nämligen en rad högtalarelement som är vinklade uppåt så att ljudet är optimalt för öronen. Med hjälp av passiva radiatorer förstärks basen så att ljudet blir balanserat, försäkrar den japanska tillverkaren.

SRS-NB10 har också så kallad Precise Voice Pickup-teknik, som ska garantera att din röst hörs klart och tydligt vad som än händer runt omkring. Den har två mikrofoner som är kalibrerade med strålformning., vilket innebär att de är anpassade för att minimera eko och brus, så att andra personer i samtalet kan höra din röst helt utan störningar.

Sony SRS-NB10
SRS-NB10 har flerpunktsanslutning så att du kan ansluta högtalaren till två enheter samtidigt – till exempel datorn och mobilen. (Foto: Sony)

Enligt Sony är batteritiden upp till 20 timmar. Och en snabbladdning på bara 10 minuter ska ge upp till en timmes extra ström.

Läs också Coola solglasögon med inbyggt ljud Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?

Pris och tillgänglighet: SRS-NB10

Sony SRS-NB10 finns från och med september, i grått och vitt, och kostar 1 500 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

Rulla till toppen