TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony lanserar nackbygel med trådlös högtalare

SRS-NB10 är gjord för att ligga på axlarna och göra arbetsdagen bättre.

forfatter
Publicerad 2021-07-09 - 06:35

En sådan här har du garanterat inte sett förut. Det är inte en jättestor tandställning, även om formen påminner som en sådan. Nej, det här är Sonys nya trådlösa högtalare!

SRS-NB10 heter den och är utformad som en nackbygel som vilar på axlarna. Sony lovar att högtalaren är så lätt och bekväm att man inte ens märker att man har den på sig en hel dag.

”… du kan fortsätta att använda den efter att jobbet är klart – perfekt när du ska lyssna på musik medan du lagar mat eller diskar”, som Sony uttrycker saken.

Sony SRS-NB10
Du kan ansluta SRS-NB10 till din TV eller mobil via Bluetooth. (Foto: Sony)

Lyssna och bli hörd!

Även om nackhögtalaren av naturliga skäl har en open-ear-konstruktion lovar Sony ett rent och tydligt ljud. SRS-NB10 har nämligen en rad högtalarelement som är vinklade uppåt så att ljudet är optimalt för öronen. Med hjälp av passiva radiatorer förstärks basen så att ljudet blir balanserat, försäkrar den japanska tillverkaren.

SRS-NB10 har också så kallad Precise Voice Pickup-teknik, som ska garantera att din röst hörs klart och tydligt vad som än händer runt omkring. Den har två mikrofoner som är kalibrerade med strålformning., vilket innebär att de är anpassade för att minimera eko och brus, så att andra personer i samtalet kan höra din röst helt utan störningar.

Sony SRS-NB10
SRS-NB10 har flerpunktsanslutning så att du kan ansluta högtalaren till två enheter samtidigt – till exempel datorn och mobilen. (Foto: Sony)

Enligt Sony är batteritiden upp till 20 timmar. Och en snabbladdning på bara 10 minuter ska ge upp till en timmes extra ström.

Läs också Coola solglasögon med inbyggt ljud Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?

Pris och tillgänglighet: SRS-NB10

Sony SRS-NB10 finns från och med september, i grått och vitt, och kostar 1 500 kronor.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend