Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Viaplay förnyar Billy the Kid

Viaplay förnyar westernserien Billy the Kid. Säsong 2 kommer nästa år.

Av / 2023-06-28 - 18:21
Viaplay förnyar Billy the Kid

Vi ska villigt erkänna det, undertecknad har en svag förkärlek för klassiska westerns. En av våra absoluta favoritfilmer är faktiskt en western, Clint Eastwoods superba och bländande vackra Unforgiven (1992).

Den något utnötta genren har gjort rejäl comeback de senaste åren – inte minst hjälpta tillbaka av megasuccén med Taylor Sheridans Yellowstone, med efterföljande spin-off-serier 1883 och 1923.

Läs också Uppskjuten! Ytterligare en serie skjuts upp på grund av den pågående manusförfattarstrejken i Hollywood.

Senast förra året kunde vi njuta av Emily Blunt i den starka och innovativa westernserien The English, och 2017 släppte Antoine Fuqua en mycket framgångsrik remake av The Magnificent Seven. Ja, till och med den technotunga Westworld var ursprungligen starkt western-influerad.

Även Viaplay/Prime Video försökte sig förra året på en (inte helt framgångsrik) westernserie, Billy The Kid. Nästa år kommer säsong 2.

Billy the Kid, säsong 1 (Foto: Viaplay)

I den andra säsongen av Viaplay-serien möter vi återigen Tom Blyth (The Gilded Age) i huvudrollen som en av vilda västerns mest legendariska karaktärer – Billy the Kid. Den nya säsongen är regisserad av Michael Hirst (Vikings, The Tudors), som också skrivit manus.

Western-serien är inspirerad av livet för Amerikas mest ökända fredlösa. Billy och hans allierade hamnar den här omgången i bråk med Billys äldsta vän, Jesse Evans (Daniel Webber), och de korrupta maktfigurerna i Santa Fe-ringen.

När skotten börjar hagla eskalerar konflikten till det blodiga Lincoln County-kriget. Mitt i striden måste Billy kämpa för att behålla sin integritet – och sin älskade.

 

Skapare, manusförfattare och exekutiv producent är Michael Hirst. I pressmeddelandet säger han:

Jag ser fram emot att fortsätta historien om den fredlösa legenden ”Billy the Kid” i den andra säsongen. Jag är särskilt entusiastisk över att den nya säsongen tar sig an händelserna i det ökända och blodiga Lincoln County-kriget. Billys extraordinära mod under kriget gjorde honom berömd först i USA och så småningom i hela västvärlden. Detta är en dramatisk och gripande historia som verkligen är värd att berätta.

Säsong två kommer att bestå av åtta avsnitt och filmas nu i Kanada. Premiären kommer att vara på Viaplay någon gång under 2024.

Läs också Blunt utanför trygghetszonen Actionvana Emily Blunt imponerar i sin första, komplexa, western.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen