Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

NYA RELEASER i november 2022: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime

Här är serierna och filmerna du kan strömma i november - och nu återvänder Dutton-klanenl

Av / 2022-11-11 - 09:45
NYA RELEASER i november 2022: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime

Hösten är i full gång, regnet öser ner, vattenmagasinen fylls – och det är inte långt kvar till jul.

Det betyder att några av streamingtjänsterna så smått har börjat släppa julfilmer och julserier.

Disney+

Nu när Disney-konglomeratet har passerat Netflix fortsätter Musse Pigg & Co sin imponerande takt med nya premiärer.

Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.

Mest spänning är det nog runt uppföljarserien till Willow.

Med Val Kilmer på steroider, eldiga Joanne Whalley Kilmer (hans exfru) och roliga Warwick Davis i huvudrollerna, omgivna av ett sagouniversum, fängslade fantasyfilmen barn och tonåringar på 1980- och 90-talen.

Den 30 november kan du se vad Disney+ har fått ut av serien, där vi återförenas med både Joanne Whalley och Warwick Davis. PS! Vi har redan sett den första säsongen och kan avslöja att det inte finns någon enorm anledning att skruva upp förväntningarna…

Läs också Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.

 

Redan nu (från och med 9/11) kan du streama den nya dokumentärserien med David Beckham:

Save our Squad with David Beckham.

 

Steve Carell-fans får inte missa thriller-miniserien The Patient.

En psykologisk thriller om psykologen Alan Strauss (Carell), som hålls fången av en patient, Sam Fortner (Domhnall Gleeson), som visar sig vara en seriemördare. Sam har ett ovanligt krav på Alan: att han stoppar Sams tvång att döda. För att överleva måste Alan tränga in i Sams störda sinne och hindra honom från att döda igen. Men Sam vägrar prata om dåliga känslor. I sin fångenskap måste Alan konfrontera sitt eget förflutna och minnen från när han själv gick i terapi och kämpar med sina egna förträngda problem.

Kan streamas från den 30 november.

 

Amy Adams spelar huvudrollerna i äventyrskomedin Disenchanted

Det har gått femton år sedan Giselle (Adams) och Robert gifte sig, men Giselle har blivit desillusionerad av livet i staden. De bestämmer sig för att flytta sin växande familj till den sömniga förorten Monroeville och få ett mer äventyrligt liv. Tyvärr blir detta inte den omedelbara lösningen hon hade hoppats på. Förorten har ett helt eget regelverk och en lokal drottning, Malvina Monre, som får Giselle att känna sig mer malplacerad än någonsin.

Filmen har premiär den 18 november.

PS! Från och med den 11 november kommer Jens Lapidus Snabba Cash, Snabba Cash II och Snabba Cash 3 till Disney+ i Norden.

 

Netflix

Månadens största godbit på Netflix är utan tvekan säsong 5 av Peter Morgans episka dramaserie om livet och arvet efter Storbritanniens längst sittande monark, den nyligen avlidne drottning Elizabeth II, i The Crown.

På postern till säsong 5 syns passande nog Diana och Charles i förgrunden, medan drottning Elizabeth har en mer tillbakadragen plats. Bildkompositionen är definitivt ingen slump från serieskaparen Peter Morgans sida, för den här omgången får chefen i Huset Windsor finna sig i att spela andrafiol.

Den nya säsongen handlar om det turbulenta livet för familjen Windsor på 1990-talet, med stort fokus på de ytterst väldokumenterade, och synnerligen offentligt exponerade, äktenskapsproblemen mellan prins Charles och Lady Diana Spencer. Samtliga roller har nya skådespelare.

Läs också Skandalernas årtionde Den femte säsongen av Netflix flaggskeppsserie, The Crown, gör en djupdykning in i kungafamiljens äktenskapsskandaler.

Säsong 5 hade global premiär 9/11.

Apropå kungligheter har den andra säsongen av den ungdomliga dramaserien Young Royals, om den oroliga svenske kronprinsen Wilhelm, släppts på Netflix.

Läs recensionen av säsong 1 här.

 

Det dröjer länge tills vi får återse det härliga gänget i Stranger Things, men den mest begåvade skådespelerskan av dem alla, Millie Bobby Brown, kan ses i den underbara Sherlock Holmes-spinoffen Enola Holmes 2.

Premiär den 4 november. Vi föll för originalfilmens charmiga lekfullhet.

 

Känner du dig redo för lite julmys laddar Netflix upp med Christmas with You (17/11) och Lindsay Lohans Falling for Christmas den 10 november.

 

Ho! Ho! Ho!

Se mer från Netflix premiärer i november här:

 

HBO Max

Det känns fortfarande tomt efter det sista avsnittet av episka House of the Dragon för några veckor sedan. Inte riktigt av samma kaliber är HBO Max första finska (!) originalserie.

True Story Finland handlar om att lyfta fram de roligaste och mest relaterbara sanna historierna från Finland. Programledare för den nya komediserien är de prisbelönta radiopersonligheterna Viki och Köpi.

Premiär var den 2 november.

True Story Finland (Foto: HBO Max)

Säsong 2 av The Sex Lives of College Girls kommer den 17 november.

Serien handlar om fyra studenter vid New Englands prestigefyllda Essex College. I säsong två kommer eleverna tillbaka från höstlovet och får ta itu med alla utmaningar som dumpades i deras knä i slutet av säsong 1.

https://youtu.be/pvmpxxEleQs

 

Prime Video

För ett par veckor sedan kunde vi bevittna det spektakulära sista avsnittet av Sagan om ringen: Maktens ringar på Prime Video. En serie som utan tvekan har säkrat Jeff Bezos & Co en hel armé av nya abonnenter. Men en svala gör som bekant ingen sommar.

Nu kommer streaming med en riktig fullträff. The English, med Emily Blunt i huvudrollen, har premiär 11 november.

The English 1 7 1
The English (Foto: Prime Video)

I nådens år 1890 befinner vi oss i det karga, ödsliga, ändlösa prärielandskapet i Oklahoma, Nebraska och Wyoming: ”The American Heartland”. Nybyggarland, stulet från indianerna, som fylls av europeiska immigranter på jakt efter ett nytt och bättre liv.

Till en nybyggd ”stad”, bestående av ett skumt hotell, anländer aristokraten Lady Cornelia Locke (Blunt), i sina allra snyggaste klänningar, spetshandskar och hatt med matchande flor. Hon är på jakt efter mannen som dödade hennes son, men möter bara ett kallt, laglöst, mansdominerat/chauvinistiskt och brutalt samhälle.

Serieskapare är Hugo Blick (The Shadow Line) – som även är miniseriens producent, regissör och manusförfattare. Och han har skrivit ett komplext, synnerligen ambitiöst och skrämmande intelligent manus.

 

I realityserien The Bridge följer vi tolv främlingar som möts för första gången, i vacker natur, med bara ett mål: att vinna priset på 1 miljon kronor. Det finns bara en hake – pengarna ligger begravda på en ö 300 meter bort. Jakob Oftebro leder vägen.

Premiär var den 4 november.

 

Multikonstnären Harry Styles kan ses i det romantiska dramat My Policeman (4/11).

Filmen ger oss historien om förbjuden kärlek och förändrade sociala konventioner. My Policeman handlar om tre unga människor – polisen Tom (Harry Styles), läraren Marion (Emma Corrin) och museikuratorn Patrick (David Dawson) – när de ger sig ut på en känslomässig resa genom 1950-talets Storbritannien.

 

Viaplay

Vår nordiska streamingtjänst hade en oerhört stark oktober, inte minst med premiären av sista säsongen av Lars von Triers Riket – och tempot sänks en smula i november.

Den huvudsakliga lanseringen för månaden släpps den 13 november:

Elvira är en varm och annorlunda kriminaldramaserie om 35-åriga Elvira Gregersen, som föredrar att leva sitt liv dolt för resten av världen. Hennes monotona tillvaro avbryts när en sexarbetare från bordellen där Elvira arbetar försvinner. Elvira dras in i ett drama som snart involverar alla omkring henne och vänder upp och ner på hela hennes värld.

 

En annan sevärd serie har redan haft premiär (7/11): den nya, belgiska, originalserien Pandore.

 

Apple TV+

Huvudattraktionen från Apple i november hade premiär redan den 4 november, då var det premiär för säsong 2 av The Mosquito Coast.

Vi var inte överväldigande imponerade av den första säsongen, men är villiga att ge den fascinerande historien en chans till. Allie Fox (Justin Theroux), en briljant uppfinnare och envis idealist, drar med sig hela familjen på ett farligt sökande efter att hitta fristad från USA:s regering, karteller och lönnmördare.

Serien är löst baserad på Paul Theroux roman, som filmatiserades (med Harrison Ford i huvudrollen) redan 1986.

 

Missa för all del inte Jennifer Lawrence i dramafilmen Causeway.

Ett intimt porträtt av en soldat som kämpar för att anpassa sig till sitt liv efter att ha återvänt hem till New Orleans.

Premiären var den 4 november.

 

Men även Apple TV+ insisterar på julstämning redan i november. Från den 18 november kan du streama Spirited.

Julkomedin har Will Ferrell och Ryan Reynolds i huvudrollerna, och är (mycket) löst baserad på Dickens klassiker A Christmas Carol.

Kanske kan vara (lite?) kul …

 

Månaden avrundas (inte lika juligt) med säsong 1 av actionserien Echo 3, med Luke Evans i huvudrollen.

Serien är baserad på den prisbelönta serien When Heros Fly, skapad av Omri Givon och inspirerad av den anonyma romanen av Amir Gutfreund. Den utspelas i Sydamerika där vi följer Amber Chesborough, en briljant ung vetenskapsman som är det känslomässiga hjärtat i en liten amerikansk familj. När Amber försvinner längs gränsen mellan Colombia och Venezuela kämpar hennes bror, Bambi (Evans), och hennes man för att hitta henne. Ett komplext personligt drama med ett hemligt krig som explosiva kuliss.

Premiär den 23 november.

 

SkyShowtime

Nykomlingen (som i september ersatte Paramount+) har hittills haft ett relativt tunt utbud av nya titlar, men nu försöker streamingtjänsten step up the game. I november kommer säsong 5 av en av de mest eftertraktade serierna av dem alla: Yellowstone!

Läs också Mer strömmande innehåll! Nykomlingen på strömningsmarknaden kopplar greppet – och lovar mer, och bättre, innehåll.

En av de TV-serier som med tiden har fått en stadigt större publik de senaste åren är Taylor Sheridans moderna westerndrama, Yellowstone, med Kevin Costner i huvudrollen.

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär. Serien har”vuxit” på oss, och den tredje och fjärde säsongen fick oss helt hooked på livet för Dutton-familjen, med familjeöverhuvudet John Dutton (Costner) och hans spritt språngande galna dotter, Beth (Kelly Reilly), i deras ständiga kamp för att behålla ranchen.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: Paramount)

Inte mycket har läckts om handlingen i den sista säsongen (?), återigen med stabile Kevin Costner i huvudrollen, men enligt rykten blir det blodigt … Nu räknar vi ner dagarna till premiären av säsong 5 – som kommer redan den 13 november.

 

Den 25 november kan du streama Jake Gyllenhaal i Michael Bay-thrillern Ambulance. Bay ligger bland annat bakom Transformers-filmerna.

Under en enda dag på Los Angeles gator förändras tre liv för alltid.

Filmen är baserad på den danska filmen (2005) med samma namn, och fokuserar på krigsveteranen Will Sharp som är på en desperat jakt på pengar för att ha råd med sin frus läkarräkningar. Will ber sin adopterade bror, den karismatiske yrkeskriminelle Danny (Gyllenhaal) om hjälp. All går fullständigt fel…

 

Mycket streaming-nöje – och ha en riktigt skön inomhushöst 🙂

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen