Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

SkyShowtime lanserar mer innehåll

Nykomlingen på strömningsmarknaden kopplar greppet – och lovar mer, och bättre, innehåll.

Av / 2022-11-05 - 10:01
SkyShowtime lanserar mer innehåll

Den 20 september kom en helt ”ny” strömningstjänst ut på den nordiska marknaden. Fast ny och ny…

Underhållningsjättarna Comcast Corporation och ViacomCBS Inc tillkännagav i augusti i fjol ett nytt samarbete. Företagen gick samman och lanserade den nya prenumerationsbaserade strömningstjänsten SkyShowtime i mer än 20 europeiska länder, med potential att nå 90 miljoner hem.

Strömningstjänsten hämtar sitt innehåll från katalogerna hos Sky, NBCUniversal, Universal Pictures, Showtime, Paramount Pictures, Nickelodeon och Peacock, samt några filmer från Dreamworks.

Läs också Lanseras idag: SkyShowtime SkyShowtime ersätter strömningstjänsten Paramount+ och erbjuder filmer och serier från bland annat Paramount och Universal Pictures.

Som ett resultat av sammanslagningen försvann den ett och ett halvt år gamla strömningstjänsten Paramount+ från marknaden, där innehållet nu är en del av SkyShowtime.

Sedan lanseringen har SkyShowtime (med rätta) kritiserats för att inte stödja strömning i 4K-kvalitet, liksom ett relativt magert bibliotek.

Ett nylanseringsevenemang i Amsterdam i går förväntades avhjälpa tjänstens brister.

Läs också Härliga, vackra, brutala, vilda västern Prequel-serien till Yellowstone överträffar sin ursprungsserie.

De nya serierna som tillkännagavs i går kväll består av ett antal genrer, samt välkända återseenden:

Yellowstone, säsong 5

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga familjen Duttons boskapsdynasti och alla dess intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Lite har läckt ut om handlingen i den avslutande säsongen (?), återigen med envise Kevin Costner i huvudrollen, men rykten cirkulerar om att det kommer att bli blodigt…

Premiär: 13 november

 

The Calling

En kriminal-/dramaserie med NYPD-detektiven Avraham Avraham (Jeff Wilbusch), vars tro på mänskligheten är hans superkraft när det gäller att avslöja sanningen. Styrd av en djup andlighet och religiösa principer tvingas Avraham ifrågasätta sin egen mänsklighet när en till synes rutinmässig utredning vänds upp och ner.

Premiär: 1 december 2022

Tulsa King

Oscarsnominerade Taylor Sheridan ligger bakom Tulsa King, där Sylvester Stallone (även Oscarsnominerad) spelar New York-maffialedaren Dwight ”The General” Manfredi, som släpps ur fängelset efter 25 år och skickas i exil av sin chef för att etablera filialen i Tulsa, Oklahoma. Medan han alltmer inser att maffiafamiljen kanske inte har hans bästa i åtanke, bygger Dwight långsamt upp ett gäng bestående av mycket atypiska karaktärer för att hjälpa honom att skapa ett nytt kriminellt imperium – på en plats som för honom lika gärna kunde ha varit en annan planet.

Premiär: December 2022

Tulsa King (Foto: SkyShowtime)

1923

Oscarsnominerade Taylor Sheridan ligger bakom 1923, den nästa delen i ”Yellowstone”-historien, efter den kritikerrosade serien 1883. Oscar-nominerade skådespelarna Harrison Ford och Helen Mirren spelar huvudrollerna i 1923, som introducerar en ny generation av familjen Dutton och utforskar början av nittonhundratalet. Pandemier, torka, slutet på förbudstiden och det hårda trettiotalet plågar den bergiga regionen i väst, där familjen Dutton bor och kämpar.

Premiär: Januari 2023

Funny Woman

Denna sitcom är baserad på Nick Hornbys bästsäljande roman Funny Girl, där skönhetsdrottningen Barbara Parker (Gemma Arterton) från Blackpool gör allt för att lyckas i London – mitt i ”the swinging 60s”. Humorn visar sig vara Parkers största tillgång, och hon omdefinierar vad det innebär att vara en rolig kvinna.

Premiär: Januari 2023

Funny Woman (Foto: SkyShowtime)

Mayor of Kingstown säsong 2

Mayor of Kingstown är skapad av Oscar-nominerade Taylor Sheridan och Hugh Dillon, och följer den mäktiga McLusky-familjen i Kingstown, Michigan, där fängelsesystemet är den enda industrin som gör en solid vinst. Med skådespelare som Oscars-nominerade Jeremy Renner och Oscar-vinnaren Dianne Wiest, tar serien upp ämnen som institutionell rasism, korruption och ojämlikhet, vilket ger en osminkad inblick i deras försök att upprätta ordning och rättvisa i en stad som inte har någotdera.

Premiär: 2023

Läs också Vi fixar allt! Jeremy Renner går från godhjärtad superhjälte till att försöka vara godhjärtad ”fixare” i fängslande kriminaldrama.

 

Mayor of Kingstown, säsong 2 (Foto: SkyShowtime)

Rabbit Hole

Denna spionthriller-serie handlar om John Weir (Kiefer Sutherland), en företagsspionage-expert som anklagas för mord och måste hantera mäktiga krafter som kan påverka och kontrollera befolkningar.

Premiär: 2023

Ripley

Denna serie är baserad på Patricia Highsmiths bästsäljande romaner om Tom Ripley, och berättar historien om en rotlös man på 60-talet i New York. När han anställs av en förmögen familj visar det sig leda till bedrägeri, svindel – och i slutändan mord. Andrew Scott spelar huvudrollen som Tom Ripley, Johnny Flynn är Dickie Greenleaf och Dakota Fanning skildrar Marge Sherwood.

Premiär: 2023

Three Women

Baserad på den internationellt bästsäljande fackboken av Lisa Taddeo, som också är exekutiv producent. Denna oförglömliga och intensiva serie följer livet för Sloane (DeWanda Wise), Maggie (Gabrielle Creevy) och Lina (Betty Gilpin) – tre mycket olika kvinnor från olika delar av USA – som har gått med på att dela sina berättelser om lust med en sörjande författare, Gia (Shailene Woodley).

Premiär: 2023

 

Lioness

Oscarsnominerade Taylor Sheridan står bakom Lioness, som bygger på ett riktigt CIA-program, och följer Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira). Den tuffa men passionerade unga marinsoldaten rekryteras till CIA:s Lioness Engagement Team för att hjälpa till att störta en terroristorganisation inifrån. Zoe Saldaña spelar Joe, stationschefen för Lioness-programmet, som har till uppgift att utbilda, hantera och leda sina kvinnliga undercover-agenter.

Premiär: För närvarande okänd.

Top Gun Maverick 6
Top Gun: Maverick (Foto: SkyShowtime)

I samband med lanseringen sparade SkyShowtimes vd Monty Sarhan inte på krutet:

Briljanta berättelser är nödvändiga för SkyShowtime, och det är anledningen till att jag är så stolt över kvällens tillkännagivande att så många exceptionella serier med några av Hollywoods största namn snart kommer att finnas tillgängliga på vår tjänst. Det är showtime!

Några utvalda storfilmer kommer också att släppas på SkyShowtime under de kommande månaderna. Top Gun: Maverick är redan tillgänglig, medan Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Downton Abbey: A New Era, Nope, Ambulance och The Bad Guys är precis runt hörnet.

Men en besvikelse var att det ännu inte är klargjort när vi kan strömma i 4K …

Läs också Kommer det en säsong 2 av 1883? Efter den känslomässigt utmattande säsongsavslutningen av western-eposet ”1883” ställer sig alla samma fråga: Kommer det en säsong till?

Serien vi mest väntar på är en definitiv uppföljaren till Taylor Sheridans fantastiska westernepos, 1883.

1932 (som återigen är en prequel till megapopulära Yellowstone, med Kevin Costner i huvudrollen) släpps precis efter nyår!

1932
1932 (Foto: SkyShowtime)

Om 1932 säger Sheridan:

Peek through a different window into a different era. Again, I don’t think of any of these as spinoffs, but rather as complete stories that have common roots. My goal with the next one would be that you could never have seen 1883 or Yellowstone, and still have a fully realized experience as a viewer.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen