Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Netflix pausar inspelningen av The Crown

Tronskiftet i Storbritannien påverkar Netflix flaggskeppsserie.

Av / 2022-09-09 - 18:00
Netflix pausar inspelningen av The Crown

Elizabeth II (1926–2022) dödsfall igår påverkar nu inspelningen av den 6:e och avslutande säsongen av Peter Morgans The Crown.

Serien, som hade premiär på Netflix 2016, berättar om Elizabeth II:s regeringstid, som drottning av Storbritannien och samväldesländerna.

Hon efterträds nu av sin son, kung Charles III.

The Crown Elizabeth II
Elizabeth II avled igår (Faksimil: bbc.com)

Som den längst regerande monarken på de brittiska öarna, och i världen, har hon haft så många som 15 premiärministrar (den sista, Liz Truss, installerade Hennes Majestät bara två dagar innan hon avled på Balmoral) och har sett enorma omvälvningar i samhället under sin regeringstid.

Hon fick se det brittiska imperiet sönderfalla, och nu senast dra sig tillbaka och isolera sig från världsscenen till följd av Brexit.

The Crown, säsong 3 (Foto: Netflix)

Till Deadline beskriver serieskaparen Peter Morgan serien som ett kärleksbrev till den avlidna drottningen, och att de av respekt pausar säsong 6 på obestämd tid.

”The Crown” is a love letter to her and I’ve nothing to add for now, just silence and respect. I expect we will stop filming out of respect too.

 

2006 porträtterade Helen Mirren drottning Elizabeth II i den utmärkta filmen The Queen. Manusförfattaren var Peter Morgan.

Morgan är nu huvudmannen bakom (och medförfattare till) The Crown. Där The Queen fokuserade på drottningens reaktioner på och livet efter Dianas död, tar The Crown med oss till början av sitt arbete som statschef för Storbritannien och Samväldesländerna. Ett liv hon först inte föddes in i, men som hamnade i hennes knä efter att hennes farbror abdikerat.

Läs också The Crown, säsong 1 Drottning Elizabeths liv är en utmärkt utgångspunkt för en dramatisk TV-serie – och Netflix lyckas bra.

I fyra säsonger har vi följt monarken, de sociala omvälvningarna och familjens många intriger och skandaler.

 

the-crown-sesong-1_1 picture1 the-crown-sesong-1_9x the-crown-sesong-1_7x the-crown-sesong-1_5x the-crown-sesong-1_4x the-crown-sesong-1_3x the-crown-sesong-1_2x the-crown-sesong-1_10x picture1 The Crown S4
<
>
The Crown Season 1 (Foto: Netflix)

Peter Morgan har bytt huvudrollsinnehavare efter varannan säsong. När säsong 5 har premiär i november blir det Imelda Staunton som får äran att porträttera den populära monarken.

Under säsong 1–2 spelade en lysande Claire Foy drottning Elizabeth, medan Olivia Colman tog över stafettpinnen under säsong 3–4.

Läs också Fortfarande en av de bästa serierna! När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

The Crown är en av Netflix mest populära och dyra serier. Säsong 6 blir den sista säsongen, där Peter Morgan nu kommer att skriva in hennes död. Det är okänt hur länge Morgan nu kommer att pausa inspelningen för den sjätte säsongen, men Netflix har ändå inte meddelat något premiärdatum ännu.

The Crown, säsong 4 (Foto: Netflix)

The Crown, säsong 1

Påkostat historisk kostymdrama

Drottning Elizabeths liv är en utmärkt utgångspunkt för en dramatisk TV-serie – och Netflix lyckas bra.

Läs mer

The Crown: Monarkins mörka hemligheter

The Crown, säsong 2

Andra säsongen av drottning Elizabeths fascinerande liv, den här vändan får vi verkligen följa med in bakom de kungliga, välpolerade kulisserna.

Läs mer

The Crown, säsong 3

Fenomenala Colman

Nya skådespelare kastar nytt ljus över den mytomspunna familjen Windsor i en storslagen tredjesäsong av The Crown.

Läs mer

The Crown, säsong 4

Den dysfunktionella kungafamiljen blir fullständigt avklädd

När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

Läs mer
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen