Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Massiv lansering från Netflix – se Jennifer Lopez i Atlas

Den amerikanska strömningsjätten spänner musklerna och tillkännager en massiv lansering 2024. Beverly Hills Cop gör comeback!

Skrivet av / 2024-02-07 - 20:27
Massiv lansering från Netflix – se Jennifer Lopez i Atlas

Det har varit en turbulent tid för de internationella strömningsjättarna efter att vi äntligen lagt den förhatliga pandemin bakom oss.

Corona förde med sig sjukdom och död, men också social distans, nedstängning och massiva mängder tid som tillbringades innanför husets fyra väggar. En potent cocktail som resulterade i en aldrig tidigare skådad tillväxt för strömningstjänster som Netfix, Disney+, HBO, Prime Video och Viaplay.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Men efter festen var någon tvungen att betala räkningen – och som vi alla vet växer inga pengar på träd.

När allt återgick till det normala stagnerade inte bara abonnemangstillväxten för strömningstjänsterna, utan de flesta upplevde en brutal nedgång. När de stod kvar med uppblåsta produktionsbudgetar, anpassade till en expansiv tillväxtkurva, var det nödvändigt att dra hårt i handbromsen.

Värst gick det förmodligen för vår nordiska strömningstjänst Viaplay, som upplevde ett regelrätt annus horribilis 2023. Efter börsras, kostnadsnedskärningar och försäljning av arvegodset är Viaplay i mångt och mycket akterseglat. Men jättar som HBO Max, Disney+ och Netflix har också tvingats göra betydande nedskärningar i sina budgetar för innehållsproduktion.

Läs också Disneys miljardsmäll! Disney+ "kastade bort" 1,13 miljarder på Willow-fiaskot.

Streamingtjänsterna har inte bara dragit ner på innehållet, utan också vidtagit åtgärder för att förhindra/försvåra delning av lösenord och till och med infört billigare abonnemang i kombination med reklam.

TedSarandos Netflix TOP 1536x865 1
Netflixchefen, Ted Sarandos (Foto: Netflix)

Nu när dammet har lagt sig verkar det som att den största av dem alla, Netflix, har lyckats få sina budgetar under kontroll och locka nya abonnenter. Efter att nyligen ha presenterat positiva siffror och en fin abonnemangstillväxt, meddelar Ted Sarandos & Co nu en massiv 2024-lansering på strömningsplattformen.

Bland höjdpunkterna noterar vi Jennifer Lopez återkomst till actiongenren, i den kommande sci-fi-filmen Atlas.

Brad Peyton regisserar och Lopez producerar, i en film som utspelar sig i en dystopisk framtid där en AI-soldat har beslutat att det enda sättet att få slut på krig är att få slut på mänskligheten…

Jennifer Lopez, ”Atlas” (Foto: Netflix)

Förutom Lopez i huvudrollen har även Simu Liu, Sterling K. Brown (Black Panther), Gregory J. Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla och Mark Strong ledande roller i filmen.

Filmen kommer att ha premiär någon gång under 2024.

Läs också Chockerande dålig! Ännu en intetsägande, irriterande, Lopez-komedi – utan vare sig hjärta eller hjärna.

Fans av okonventionellt koreanskt drama kan se fram emot säsong 2 av Squid Game. Den sydkoreanska serien kom som en dark horse 2021 och slog alla rekord på Netflix.

Serien handlar om en grupp desperata deltagare som riskerar sina liv för att bli den slutliga vinnaren i ett extremt överlevnadsspel, med ett potentiellt gigantiskt kontantpris. Den uppföljande säsongen kommer att följa Gi-hun (Lee Jung-jae) när han överger sina planer på att åka till USA och påbörjar en ny utmaning.

Säsong 2 kommer att ha premiär någon gång under 2024.

Squid Game, säsong 1 (Foto: Netflix)

Efter succén med julfilmen Candy Cane Lane (Prime Video, 2023) återvänder filmlegenden Eddie Murphy till sina rötter med återupplivningen av Beverly Hills Cop!

Den 3 juli släpps Beverly Hills Cop: Axel F, där Murphy återvänder i den ikoniska huvudrollen som gjorde honom till en superstjärna över en natt.

Polisdetektiven Axel Foley (Murphy) är tillbaka på gatorna i Beverly Hills. Efter att dotterns (Taylour Paige) liv hotats slår hon och Foley sig ihop med en ny partner (Joseph Gordon-Levitt), samt de gamla vännerna Billy Rosewood (Judge Reinhold) och John Taggart (John Ashton), för att avslöja en konspiration.

I filmen, som regisseras av Mark Molloy, medverkar även Paul Reiser, Bronson Pinchot och Kevin Bacon.

Det här kan bli riktigt bra – eller riktigt pinsamt. Vi håller tummarna!

Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop - Axel F_1 (10) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (9) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (8) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (7) Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop - Axel F_1 (3) Beverly Hills Cop: Axel F
<
>
Beverly Hills Cop: Axel F (Foto: Netflix)

Som vi har skrivit om tidigare återvänder den megapopulära kostymdramaserien Bridgerton för sin tredje säsong.

Några veckor före jul avslöjade Netflix premiärdatumet för strömningsjättens efterlängtade säsong 3 av en av sina mest populära serier; samt det faktum att säsongen kommer att delas upp i två (vilket tydligen är mycket populärt just nu).

Del I kommer att ha premiär den 16 maj, följt av del II, som har premiär den 13 juni 2024.

Netflix utlovar också den mest skandalösa säsongen hittills…

Bridgerton, sesong 3_a (4) Bridgerton, sesong 3_a (1) Bridgerton, sesong 3_a (2) Bridgerton, sesong 3_a (3) Bridgerton, sesong 3_a (5) Bridgerton, sesong 3_a (4) Bridgerton, sesong 3_a (2) Bridgerton, sesong 3_a (6) Bridgerton, sesong 3_a (1) Bridgerton, sesong 3_a (3)
<
>
Bridgerton, säsong 3 (Foto: Netflix)

Förra året kom den mycket framgångsrika spin-off-serien Queen Charlotte – A Bridgerton Story, som fokuserar på den excentriska drottning Charlotte (India Amarteifio/Golda Rosheuvel) och hennes fascinerande, och tuffa, resa uppåt på den brittiska samhällsstegen.

Netflix avslöjar att huvudfokus i Bridgerton, säsong 3 kommer att ligga på den unga damen Penelope Featherington (Nicola Coughlan) och hennes outtröttlige friare Colin Bridgerton (Luke Newton).

De av er som har lite bättre minne än Dory minns säkert att Penelope avslöjades som Lady Whistledown själv mot slutet av säsong 2. Som anonym skvallerbytta, en blandning av Se og Hör och sociala medier, försurar skribenten (med sitt veckobrev) det sorglösa rikemanslivet med observationer om de ytliga familjerna, deras kärleksliv, problem, sorger och mer eller mindre illvilligt skvaller.

Netflix bjuder också upp till dans med fler superstjärnor, när Seth Gordon regisserar actionspionfilmen Back in Action med inga mindre än Jamie Foxx och Cameron Diaz i huvudrollerna!

Flera år efter att Emily (Diaz) och Matt (Foxx) gav upp sina liv som CIA-spioner för att bilda familj, dras de plötsligt tillbaka till spionvärlden när deras täckmantel avslöjas.

Andra ledande roller spelas av Kyle Chandler (Bloodline), Glenn Close, Andrew Scott, Jamie Demetriou, McKenna Roberts och Rylan Jackson.

Filmen kommer att ha premiär någon gång under 2024. Vi säger: Välkommen tillbaka Diaz!

Back in Action (Foto: Netflix)

Den mycket populära romantiska serien Emily in Paris återvänder för sin fjärde säsong.

Ett år efter att Emily (Lily Collins) flyttat från Chicago till Paris för sitt drömjobb befinner hon sig vid ett avgörande vägskäl i alla aspekter av sitt liv. Emily står inför två helt olika vägar och måste bestämma exakt var hennes lojalitet ligger – på jobbet eller i hennes romantiska liv – och vad dessa beslut betyder för hennes framtid i Frankrike; allt medan hon fortsätter att fördjupa sig i de äventyr och överraskande vändningar som livet i Paris erbjuder.

Seriens skapare Darren Star har, förutom Collins, valt ut Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo, Ashley Park, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie och Lucien Laviscount.

Säsongen kommer att ha premiär på Netflix någon gång under 2024.

Emily in Paris, säsong 3 (Foto: Netflix)

Vi återförenas också med den underbara Keri Russell i den utmärkta politiska dramaserien The Diplomat.

Vi möter den åldrande demokratiske presidenten Rayburn (Michael McKean), vars hälsa ständigt ifrågasätts. Han har en ung, kvinnlig vicepresident, med en make som är på väg att fälla henne på grund av ekonomisk misskötsel. Därmed är det några som pratar bakom stängda dörrar och nämner den erfarna yrkesdiplomaten Kate Wyler (Keri Russell) som vicepresidentkandidat.

The Diplomat, säsong 1 (Foto: Netflix)

Kate är gift med den tidigare ambassadören Hal Wyler (Rufus Sewell) och paret är egentligen på väg till ambassadörsposten i Kabul när Vita husets stabschef Billie Appiah (Nana Mensah) och presidenten kallar henne till Ovala rummet och ger henne den prestigefyllda posten som ambassadör i Storbritannien.

Något motvilligt beger hon och hennes karismatiske make sig till London och ett av landets mest praktfulla gods, där besvärande pompa och ståt – och politiskt kaos – väntar.

Detta politiska drama med höga insatser handlar om mänsklig erfarenhet och utmaningarna med långvariga relationer, såväl som mellan människor som ett land. Allison Janney (The West Wing) är en nykomling i säsong 2, som vicepresident Grace Penn.

Serien kommer att ha premiär på Netflix någon gång under 2024.

 

Netflix erbjuder också en uppföljare till regissören av Justice League, Zack Snyders Rebel Moon: Rebel Moon: Del 2 – The Scargiver.

Uppföljaren fortsätter den episka sagan om Kora och de överlevande krigarna som förbereder sig för att offra allt, kämpa tillsammans med de modiga människorna i Veldt, för att försvara en en gång fredlig by; ett nyfunnet hemland för dem som har förlorat sina egna i kampen mot Motherworld.

Inför striden måste krigarna konfrontera sanningen om sitt eget förflutna och var och en måste inse varför de slåss. När imperiets fulla styrka slår ner det spirande upproret knyts orubbliga band, hjältar träder fram och legender skapas.

Rebel Moon Part 2 - The Scargiver_a (4) Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver
<
>
Rebel Moon Part 2: The Scargiver (Foto: Netflix)

I huvudrollerna ser vi Sofia Boutella, Djimon Hounsou (Gladiator), Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae och Anthony Hopkins som gör Jimmys röst.

Andra ledande roller inkluderar Staz Nair, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Stuart Martin, Ingvar Sigurðsson, Alfonso Herrera, Cary Elwes, Rhian Rees, E. Duffy, Sky Yang, Charlotte Maggi och Ray Fisher

Actionfilmen har premiär på Netflix den 19 april.

 

Andra höjdpunkter inkluderar den kommande thrillerserien Black Doves.

Serien följer Helen Webb (Keira Knightley), en fartfylld, jordnära, hängiven fru och mamma – och professionell spion.

I tio år har Webb fört vidare sin politikermans hemligheter till den ljusskygga organisation som hon arbetar för: ”Black Doves”. När hennes hemlige älskare Jason (Andrew Koji) mördas kallar hennes chef in Helens gamla vän Sam Young för att hålla henne säker.

Förutom Knightley får vi se Ben Whishaw (Skyfall), Sarah Lancashire, Andrew Buchan och Andrew Koji i framträdande roller. Seriens skapare är Joe Barton.

Serien kommer att ha premiär på Netflix någon gång under 2024.

Black Doves Black Doves
<
>
Black Doves (Foto: Netflix)

Och sist men inte minst, i år lanserar Netflix en ny serie från skaparna av Games of Thrones: 3 Body Problem.

Den efterlängtade mysterieserien följer en ung kvinnas ödesdigra beslut i 1960-talets Kina som får återverkningar över tid och rum…

3 Body Problem (Foto: Netflix)

När naturlagarna oförklarligt faller samman inför deras ögon, går en sammansvetsad grupp briljanta forskare samman med en oortodox detektiv för att konfrontera det största hotet i mänsklighetens historia.

Olika människor, vid olika tidpunkter, upplever genom ett virtual reality-spel en värld som senare visar sig vara verklig.

På en annan planet har utomjordingar snappat upp signaler som mänskligheten skickade ut i rymden för många år sedan. Det största hotet är att dessa utomjordingar är på väg mot jorden – de skapade spelet för att indoktrinera mänskligheten.

 

Trailern introducerar den mystiska thriller/sci-fi-serien som inspirerats av den internationella bästsäljaren ”Three Body Problem” av den kinesiska författaren Liu Cixin.

Seriens skapare är inga mindre än David Beinoff och D.B. Weiss, som ligger bakom den inte helt okända serien Game of Thrones (2011–2019).

Manuset är skrivet av Alexander Woo (True Blood) och regisserat av Derek Tsang (Better Days).

PS! Du kan läsa mer om dessa titlar, samt många av årets nya releaser på Netflix, här!

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen