Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Shotgun Wedding

Kalla fötter …

Ännu en intetsägande, irriterande, Lopez-komedi – utan vare sig hjärta eller hjärna.

Av / 2023-02-11 - 10:11
Shotgun Wedding
Tor Aavatsmark

Det råder ingen tvekan om att den 53-åriga före detta sångerskan, numera skådespelerskan och (fortfarande!) sexbomben Jennifer Lopez faktiskt kan göra bra roller. Titta bara på hennes enastående tolkning av smart stripp-mamma i Hustlers (2019) eller som en mer än trovärdig US Marshal i Out of Sight (1998).

Läs också Doesn’t money make you horny? Fräcka, fräscha stippor drogar och grundlurar Wall Street-grabbar med bakåtslick. Vad kan man mer begära?

Å andra sidan, tittar man på hennes brokiga film-CV så svämmar den tyvärr över av milt sagt mediokra eller dåliga romantiska komedier. Den hopplösa tretton-på-dussinet-komedin Shotgun Wedding passar därför ”perfekt” in i hennes filmografi.

 

Filmen har haft en svår tillblivelse, med ständiga förseningar på grund av pandemin och sedan ett byte av den manlige huvudrollsinnehavaren eftersom Armie Hammer plötsligt blev persona non grata i Hollywood, efter sin något överdrivna smak för människokött

Till slut ersattes Hammer av Josh Duhamel (Transformers), vilket inte alls har påverkat den halvhjärtade, platta historien – som desperat insisterar på att försöka vara rolig.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Dagen före Det stora bröllopet möter vi den nervösa, medelålders bruden Darcy (Lopez) och den kontrollmaniske brudgummen Tom (Duhamel). Darcy har tidigare bott en tid på romantiska Bali, där hon (naturligtvis) arbetade med välgörenhet, men Tom är för stolt för att ta emot bidrag från Darcys förmögne far (Cheech Marin) så att bröllopsfesten kan hållas på exotiska Bali. I stället har han bokat in sin familj, släkt och svärföräldrar på budgetversionen: Filippinerna.

Givetvis har han fått en oaptitlig svär-familj på köpet, givetvis har bruden fått kalla fötter, givetvis dyker det slemmiga exet (Lenny Kravitz) upp på festen, givetvis går hela bröllopet åt skogen – och lika givetvis förväntas vi skratta åt alla de lama, tama och högst förutsägbara skämten.

Läs också Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!

När brudparet kidnappas av lokala banditer som kräver en lösensumma blir goda råd dyra, och brudparet måste ta saken i egna händer för att rädda bröllopet, dagen, gästerna och deras framtid tillsammans.

Visst, Lopez gör vad hon förväntas göra. Hon visar mycket hud, skriker ibland hysteriskt och slutar som en benhård actionhjältinna à la Rambo. Duhamel lunkar på, smått naivt, hela tiden två steg efter, och det tar nästan en timme och femton minuter för honom att komma igång. Manuset är så medelmåttigt, platt, full av hål och ospännande att vi gäspar oss igenom det.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Ibland, det måste erkännas, skrattar vi åt enstaka igenkännliga scener – men tyvärr är det långt mellan de komiska godbitarna. En scen i duschen där man diskuterar hur man dödar en skurk definierar hela manuset: tunt, ytlig och påklistrat, barnsligt överdrivet ”kul”.

Sköna Jennifer Coolidge är en komisk naturbegåvning och har gnistrat i de två säsongerna av The White Lotus. Tyvärr slösas hennes talang i stort sett bort i Shotgun Wedding genom överdriven slapstick-humor och föga subtil dialog. Fast det är kul att se divan gå loss med ett maskingevär!

Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding
<
>
Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Filmens höjdpunkter är faktiskt trailern, som innehåller alla de roligaste scenerna, samt ”bakom kulisserna” som följer med eftertexterna. Vi tvivlar inte en sekund på att skådespelarna och teamet har haft hysteriskt roligt och skönt somrigt under inspelningen i Dominikanska Republiken– synd bara att det inte har smittat av sig på den hopplöst överdrivna slutprodukten. 2 stjärnor för detta uppenbara exempel på hur man kan kasta bort talang.

Om du inte har något annat att göra en mörk och kall vinterkväll och är en Lopez-fan kan du nu streama Shotgun Wedding på Prime Video. Premiären var den 27 januari.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)
Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Karakter
Shotgun Wedding

Fakta:

  • Prime Video
  • Release: 27 januari 2023
  • Regi: Jason Moore
  • Med: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Cheech Marin, Sonia Braga, Steve Coulter, D’Arcy Carden, Callie Hernandez
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2023
  • Längd: 1:40
  • Betyg: 2
  • IMDb

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen