TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Wi-Fi 6E som USB

Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.

forfatter
Publicerad 2022-11-17 - 18:37

Den nya Wi-Fi 6E-standarden håller på att rullas ut. Och det ger tillgång till trådlösa hastigheter på upp till flera gigabit per sekund.

Det vill säga om utrustningen stöder Wi-Fi 6E och det nya 6 GHz-frekvensbandet. Och det gör bara de senaste modellerna.

Läs också Häftigare mesh-nätverk hittar du knappast Visst kostar det mycket pengar. Men om du vill ha det snabbaste och bästa mesh-nätverket är Asus den nya kungen.
Asus ZenWiFi Pro ET12 SPREAD

Netgear erbjuder nu en lösning på problemet, åtminstone för datorer med USB-ingång och Windows 11. Netgear AXE3000 (även känd som Nighthawk A8000) är en USB-adapter som helt enkelt ansluts till en tillgänglig USB 3.0-port, och sedan kan man surfa så snabbt som internetabonnemanget tillåter.

Nighthawk A8000 stöder alla tre Wi-Fi-banden och upptäcker automatiskt rätt Wi-Fi-band – 2,4 GHz, 5 GHz eller 6 GHz-bandet – och levererar hastigheter på upp till 1,2 Gbps.

Wi-Fi 6E-adaptern stöder den senaste Wi-Fi-standarden, men är naturligtvis bakåtkompatibel med tidigare standarder.

Läs också Netgear Orbi RBKE963: Världens snabbaste internet kostar fläsk Supersnabba Orbi RBKE963 är det första mesh-nätverket som använder en helt ny frekvens. Men på samma gång åker begreppet ”mycket för pengarna” rakt ut genom fönstret.
Netgear Orbi RBKE963 spread GeirNordby

Pris och tillgänglighet

Netgear AXE3000 kostar 90 dollar, vilket borde motsvara cirka 1000 kr.

Netgear AXE3000 kan ge befintliga datorer tillgång till den nya Wi-Fi 6E. (Foto: Netgear)

 

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Fin för de flesta Lenovos lättvikts-spelmaskin ger bra prestanda för de flesta spel utan att krossa budgeten. Men den är inte upphetsande.
Vi tappar hakan! Den stora Asus-skärmens OLED-panel har perfekt svärta och ger tillsammans med den matta ytan den bästa spelkänslan vi har haft.
Följ Ljud & Bild