Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vinternyheter från MSI

Den nya generationen Intel-processorer för gaming och kreativa användare.

Av / 2022-01-25 - 21:43
Vinternyheter från MSI

På CES 2022 lanserade Intel sin nyaste generation Core-processorer, som även innebar lanseringen av ett flertal nya datorer med 12:e generations-processorer. Samtidigt avdukade Nvidia också sin senaste grafikkortsserie. Hos MSi har det annonserats flera nya bärbara datorer för gaming och kreativt arbete. Bland specifikationerna har man de senaste 12 gen H-serie-processorerna, och (upp till) Nvidia GeForce RTX 3080 Ti GPU. MSi hävdar nu att de har marknadens kraftigaste bärbara dator. Och preciserar – inte så överraskande – att deras datorer är «Meta-Ready,» alltså redo för att kunna koppla upp användare till Metaverse.

Work/life balance

MSI kallar Stealth GS77 «en mild kombination av business och gaming-bärbar.» Stealth GS77 balanserar mellan arbete och underhållning, och har extrafunktioner som 50% större pekplatta och större tangenter. Stealth GS77 har även ett fysiskt kameralås för att ge extra värn till privatlivet. MSi Stealth G77 har 12:e generations CPU och Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU.

«Stealth GS:en kan köra med full fart genom arbetsdagen, och därefter ta gamingen till en ny nivå på natten,» säger Marc Chen, MSi Notebook Director of Product Management.

MSI NB Stealth GS77 photo01
MSI Stealth GS77. (Foto: MSI)

Ännu kraftigare är MSI Raider GE-serien, som fås med 12:e generations Core i9-CPU och Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Och en extra “turboladdare”, kallad OverBoost, ger ytterligare 13% högre prestanda.

Den liknar något från spelvärlden

Om man är ett stort fan av Ubisofts Rainbow Six Extraction, är MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition datorn man bara måste ha. Den har en design med gula, gröna och blå färger – som har inhämtats från spelet – så att man känner att man går in i själva spelet, skriver MSi. Uppseendeväckande är den i alla fall!

Gällande fakta om hårdvaran, så kan det nämnas att det är (upp till) 240Hz-skärm och (upp till) Nvidia RTX 3070 Ti GPU.

MSI NB Crosshair 15 B R6E 1583 photo02
MSI Crosshair 15 är designad efter Rainbow Six Extraction. (Foto: MSI)

I den mer civila delen av lanseringsfesten annonserade MSi också sin nya Content Creation Series av bärbara datorer. Nyheten är MSi Creator Z17, som är byggd på ett CNC-fräst aluminiumskabinett och en 16:10-skärm. Företaget uppdaterade flaggskeppsmodellen Creator Z16 till Creator Z16P. Den nya Creator-serien kommer med 12:e generations i9 CPU och Nvidia Geforce RTX 3080 Ti Laptop-GPU.

MSI NB Creator Z16P B12U photo18
MSI Creator Z16P. (Foto: MSI)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

Rulla till toppen