TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Vinternyheter från MSI

Den nya generationen Intel-processorer för gaming och kreativa användare.

forfatter
Publicerad 2022-01-25 - 21:43

På CES 2022 lanserade Intel sin nyaste generation Core-processorer, som även innebar lanseringen av ett flertal nya datorer med 12:e generations-processorer. Samtidigt avdukade Nvidia också sin senaste grafikkortsserie. Hos MSi har det annonserats flera nya bärbara datorer för gaming och kreativt arbete. Bland specifikationerna har man de senaste 12 gen H-serie-processorerna, och (upp till) Nvidia GeForce RTX 3080 Ti GPU. MSi hävdar nu att de har marknadens kraftigaste bärbara dator. Och preciserar – inte så överraskande – att deras datorer är «Meta-Ready,» alltså redo för att kunna koppla upp användare till Metaverse.

Work/life balance

MSI kallar Stealth GS77 «en mild kombination av business och gaming-bärbar.» Stealth GS77 balanserar mellan arbete och underhållning, och har extrafunktioner som 50% större pekplatta och större tangenter. Stealth GS77 har även ett fysiskt kameralås för att ge extra värn till privatlivet. MSi Stealth G77 har 12:e generations CPU och Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU.

«Stealth GS:en kan köra med full fart genom arbetsdagen, och därefter ta gamingen till en ny nivå på natten,» säger Marc Chen, MSi Notebook Director of Product Management.

MSI NB Stealth GS77 photo01
MSI Stealth GS77. (Foto: MSI)

Ännu kraftigare är MSI Raider GE-serien, som fås med 12:e generations Core i9-CPU och Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Och en extra ”turboladdare”, kallad OverBoost, ger ytterligare 13% högre prestanda.

Den liknar något från spelvärlden

Om man är ett stort fan av Ubisofts Rainbow Six Extraction, är MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition datorn man bara måste ha. Den har en design med gula, gröna och blå färger – som har inhämtats från spelet – så att man känner att man går in i själva spelet, skriver MSi. Uppseendeväckande är den i alla fall!

Gällande fakta om hårdvaran, så kan det nämnas att det är (upp till) 240Hz-skärm och (upp till) Nvidia RTX 3070 Ti GPU.

MSI NB Crosshair 15 B R6E 1583 photo02
MSI Crosshair 15 är designad efter Rainbow Six Extraction. (Foto: MSI)

I den mer civila delen av lanseringsfesten annonserade MSi också sin nya Content Creation Series av bärbara datorer. Nyheten är MSi Creator Z17, som är byggd på ett CNC-fräst aluminiumskabinett och en 16:10-skärm. Företaget uppdaterade flaggskeppsmodellen Creator Z16 till Creator Z16P. Den nya Creator-serien kommer med 12:e generations i9 CPU och Nvidia Geforce RTX 3080 Ti Laptop-GPU.

MSI NB Creator Z16P B12U photo18
MSI Creator Z16P. (Foto: MSI)

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild