Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

TP-Link Archer Air i ultratunn design

Den nya Archer Air R5-routern är nästan platt som en pannkaka och kan monteras på väggen.

Av / 2023-07-06 - 20:09
TP-Link Archer Air i ultratunn design

De flesta Wi-Fi-routrar är klumpiga lådor med massor av antenner som sticker ut i alla riktningar. Det kan vara effektiv teknik, men det ser inte bra ut i eleganta och minimalistiska skandinaviska hem.

Detta kan ha varit orsaken till TP-Link, som just har lanserat den så kallade Archer Air-serien av trådlösa nätverksprodukter, som första omgången består av routern Archer Air R5 och Wi-Fi-extendern Archer Air E5. Båda enheterna levereras med 3M självhäftande beläggning på baksidan, samt plastfästen som ger fler alternativ för väggmontering.

Läs också Döda Wi-Fi-zoner? Gör så här Med smarta prylar och smarta hem är bra Wi-Fi-täckning viktigare än någonsin. Du behöver ett mesh-nätverk – och så här gör du.

Archer Air R5 mäter 210 x 148 x 8 mm och är därmed tunnare än många mobiler. WPS 2-i-1-knappen finns på framsidan och USB-C-strömkontakten längst ner.

Wi-Fi 6

Inbyggd i Archer Air R5 är AX3000 Wi-Fi 6, och dessutom har enheterna i Archer Air-serien inbyggda smarta antenner som använder algoritmer och olika antennuppsättningar som ska säkerställa att användaren får stabila signaler, lovar TP-Link.

Archer Air R5
Archer Air R5 erbjuder tre antennlägen: automatiskt läge, horisontellt läge och vertikalt läge. (Foto: TP-Link)

Archer Air R5 och Archer Air E5 fungerar både separat och anslutna till varandra för att bilda ett mesh-nätverk. Det är möjligt att köpa en Archer Air R5 som ett 3-pack, där enheterna är förinstallerade som en grupp, så användaren bara behöver ställa in R5, varefter de två E5 automatiskt synkroniserar installationsinformationen.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen