Samsung lanserar ny datorskärm med MiniLED-teknik

En ny, häftigare version av Samsungs superbreda gaming-monitor ska vara på väg.
Annons
Annons
forfatter

En superbred bild som fyller hela synfältet är som skapt för ultimata spelupplevelser. Det är åtminstone vad Samsung lovar med den nya gaming-monitorn Odyssey G9.

En vanlig datorskärm har ett bredd/höjd-förhållande på 16:9, och på senare tid har det även dykt upp bredare versioner i 21:9-format. Men Samsungs variant är ännu bredare: hela 32:9!

 

Samsung-skärmen har ett extremt brett 32:9-format och är starkt konkav (1000R) för att fylla hela synfältet. (Foto: Samsung)

Samsung-skärmen finns redan på marknaden i form av 49-tummaren C49G95T som lanserades 2020, men nu avslöjar Samsung att de snart släpper en uppgraderad modell.

Under gårdagens Unpack & Discover-evenemang fick vi se en glimt av en ny 2021-modell av Odyssey G9. Den tycks ha samma skärmstorlek, format och böjda form som dagens modell, skillnaden finns på insidan, där 2021-modellen använder en ny bakbelysning med MiniLED-teknik. Detta ska bland annat resultera i bättre kontrast och högre ljusstyrka på upp till 2000 nits.

Annons

Samsung har ännu inte delat med sig av specifikationer, lanseringsdatum eller pris, men i sammanhanget kan nämnas att dagens G9-modell (som visas med priser längst ned i artikeln) kostar ungefär 15 000 kronor.

Vi har bett Samsung om mer information och räknar med att kunna återkomma till den nya Odyssey-skärmen längre fram.

Läs också
Herregud, en sådan bildkvalitet! Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
Asus pa32ucx SPREAD

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

TCL P815 spränger inga gränser, men gör inga stora hål i plånboken heller!
Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.
På jakt efter en elegant TV som tar lite plats? Då kan Samsungs minsta ram-TV vara ett smart alternativ.
MiniLED är årets stora nyhet på TV-fronten: med hjälp av tusentals små lysdioder hoppas tillverkarna kunna blåsa nytt liv i LCD-tekniken. Kinesiska TCL är en av de första som använder nymodigheten.
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!