Nyhet

Samsung lanserar ny datorskärm med MiniLED-teknik

En ny, häftigare version av Samsungs superbreda gaming-monitor ska vara på väg.
forfatter

En superbred bild som fyller hela synfältet är som skapt för ultimata spelupplevelser. Det är åtminstone vad Samsung lovar med den nya gaming-monitorn Odyssey G9.

En vanlig datorskärm har ett bredd/höjd-förhållande på 16:9, och på senare tid har det även dykt upp bredare versioner i 21:9-format. Men Samsungs variant är ännu bredare: hela 32:9!

 

Samsung-skärmen har ett extremt brett 32:9-format och är starkt konkav (1000R) för att fylla hela synfältet. (Foto: Samsung)

Samsung-skärmen finns redan på marknaden i form av 49-tummaren C49G95T som lanserades 2020, men nu avslöjar Samsung att de snart släpper en uppgraderad modell.

Under gårdagens Unpack & Discover-evenemang fick vi se en glimt av en ny 2021-modell av Odyssey G9. Den tycks ha samma skärmstorlek, format och böjda form som dagens modell, skillnaden finns på insidan, där 2021-modellen använder en ny bakbelysning med MiniLED-teknik. Detta ska bland annat resultera i bättre kontrast och högre ljusstyrka på upp till 2000 nits.

Samsung har ännu inte delat med sig av specifikationer, lanseringsdatum eller pris, men i sammanhanget kan nämnas att dagens G9-modell (som visas med priser längst ned i artikeln) kostar ungefär 15 000 kronor.

Vi har bett Samsung om mer information och räknar med att kunna återkomma till den nya Odyssey-skärmen längre fram.

Herregud, en sådan bildkvalitet! Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
Asus pa32ucx SPREAD

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.