Nyhet

Nya Surface-modeller för Windows 11

Microsoft har uppdaterat Surface-serien av bärbara enheter som ska släppas samtidigt som Windows 11.
forfatter

När nästa upplaga av Windows har premiär den 5 oktober kommer uppgraderingen från Windows 10 för de flesta att ske som en automatisk och gratis uppdatering.

För dem som bestämt sig för att fira Windows 11 med en ny dator har Microsoft en rad nya Surface-datorer redo, som just har introducerats och som (förutom Surface Laptop Studio) också kan levereras från och med den 5 oktober.

Surface Laptop Studio är toppmodellen för kreativa proffs, där 14”-skärmen kan lutas över tangentbordet på staffli-sätt. Utgångspriset för den nya Surface Laptop Studio är cirka 18 500 kronor.

Surface Laptop Studio. (Foto: Microsoft)

Surface Pro 8 har fått en ordentlig översyn på hårdvarusidan och borde nu vara mer än dubbelt så snabb som sin föregångare. Den har elfte generationens Intel-processorer, två Thunderbolt 4-portar och är byggd på Intel Evo-plattformen. Utgångspriset för Surface Pro 8 är cirka 12 600 kronor.

Surface Pro 8. (Foto: Microsoft)

På ytan liknar Surface Pro X storebror Pro, men är både tunnare och lättare – och byggd på en ARM-processor. Utgångspriset för Surface Pro X är 12 899 kronor.

Surface Pro X (Foto: Microsoft)

Surface Go 3 är en lätt 10-tums 2-i-1-dator för daglig användning. Surface Go 3 är 60 % snabbare än sin föregångare med en Intel Core i3-processor. Utgångspriset för Surface Go 3 är 4 790 kronor..

Surface Go 3. (Foto: Microsoft)

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.