Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny design och fler storlekar på Dell XPS-datorerna

Den populära laptopserien får nytt chassi och större skärmar, samt kompletteras av ögonvänlig skrivbordsskärm.

Skrivet av / 2024-01-05 - 12:48
Ny design och fler storlekar på Dell XPS-datorerna

När vi testade den omdesignade Dell XPS 13 Plus blev vi verkligen imponerade av den skarpa designen. Det var tydligen inte bara vi som gillade den för nu tar Dell designen vidare och skapar en hel XPS-serie baserad på den. För det första blir nya versionen av 13 Plus omdöpt till bara 13. Den får sedan sällskap av de större modellerna XPS 14 och XPS 16.

XPS 13 oled platinum 6 XPS 13 oled platinum 2 XPS 13 oled
<
>
Dell XPS 13

Chassit består av CNC-bearbetad aluminium och Gorilla Glass 3 och finns i färgerna grafik eller platina. De har en rad med touchtangenter högst upp, större tangenter och en sömlös pekplatta i glas.

XPS 14 t platinum XPS 14 t graphite double Dell Media Tour - NYC Dell Media Tour - NYC
<
>
Dell XPS 14

 

Den nya serien kan fås med OLED-pekskärmar i valbara uppdateringsfrekvenser och olika upplösningar. De större modellerna har som namnen antyder 14- eller 16-tums skärm.

XPS 16 graphite double Dell Media Tour - NYC
<
>
Dell XPS 16

Den största modellen är arbetshästen med Inte Core Ultra-processor och NVIDIA GeForce RTX grafikkort. 14-tummaren är 21 procent lättare men sägs ändå ha bra prestanda. 13-tummaren i sin tur kan nu får med FHD+, QHD+ eller 3K+ upplösning samt OLED pekskärm.

Läs mer på Dells blogg

Läs också Skarpaste ultraportabla någonsin Dell XPS 13 Plus är den skarpast designade ultrabook-datorn vi någonsin har sett. Nästan för designad, faktiskt.

Ögonvänlig 5K-skärm

Samtidigt lanserar Dell en skärm för när man sitter vid skrivbordet och vill ha en rejäl skärm och slippa sitta och kisa. Dell UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor är som namnet antyder en 40-tums böjd skärm och har 5K (5120×2160) upplösning, med fördubblad uppdateringshastighet mot tidigare. Men det som sticker ut är att det, enligt Dell, är den första 5K-skärmen i världen som fått 5 stjärnor i den nya TUV Rheinlands ögonkomfortscertifiering. Skärmen har även Thunderbolt 4, Ethernet, HDMI 2.1 och DisplayPort 1.4-portar. Skärmen finns även i 34 tum.

Dell Media Tour - NYC Dell Media Tour - NYC
<
>
Dell UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor

Pris och tillgänglighet

XPS 13 börjar på 1299 dollar, XPS 14 på 1699 dollar och XPS 16 på 1899 dollar och kommer ”snart”.

Dell Ultrasharp 40 börjar på 2400 dollar och 34-tummaren på 1020 dollar och de finns tillgängliga globalt den 27 februari.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

Alla nya Intel Ultra-datorer

Acer-laptops med Ultra-kraft

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen