TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2022: Två nya bärbara Galaxy-datorer från Samsung

Den första stora lanseringen på årets Mobile World Congress kommer från Samsung, som fortfarande satsar på att bli stora på PC-marknaden.

forfatter
Publicerad 2022-02-28 - 08:45

Fram tills nyligen var det osäkert om årets stora mobilmässa i Barcelona överhuvudtaget skulle bli av. 2020 ställdes Mobile World Congress i Barcelona in i sista minuten på grund av den hotande coronapandemin, och 2021 hölls mässan på sommaren, fast med väldigt få deltagare eftersom praktiskt taget alla större utställare avbokade.

Galaxy Book2 Pro finns i färgerna silver och grafit samt i två versioner med 13,3- respektive 15,6-tums skärm. (Foto: Samsung)

Men i år går Mobile World Congress av stapeln som vanligt. Fast ändå inte riktigt som vanligt, eftersom alla måste bära munskydd överallt och dagligen är skyldiga att rapportera in sin hälsostatus till arrangörerna. Men många stora företag, till exempel Samsung, är på plats på mässan med en monter, och den sydkoreanska elektronikjätten hade till och med ett par nyheter kvar efter lanseringen av Galaxy S22-serien med mobiltelefoner tidigare i februari.

Detta Galaxy Unpacked-evenemang var dock bara virtuellt och dessutom ganska kort, eftersom Samsung bara hade två nya produkter att visa upp: de två bärbara Windows-datorerna Galaxy Book2 Pro och Galaxy Book2 Pro 360.

Alla nya Galaxy Book2-modeller har en fingeravtrycksläsare integrerad i tangentbordet. (Foto: Samsung)

De två datorerna är efterföljare till serien med bärbara Galaxy-datorer som Samsung lanserade förra året, och det handlar främst om små uppgraderingar.

Läs också Samsung uppgraderar Galaxy S-serien Samsung har just presenterat tre nya mobiler under parollen häftig, häftigare, häftigast.
Samsung GalaxyS22 series TOP 1536x864 1

Både Samsung Galaxy Book2 Pro och Galaxy Book2 Pro 360 har 12:e generationens Intel Core-processorer och båda modellerna kör numera Windows 11.

Den inbyggda webbkameran har också uppgraderats, från 720p till 1080p, medan de flesta andra specifikationer är som förut. Liksom förra året är alla Galaxy Book-modeller byggda med AKG-högtalare och möjlighet till Dolby Atmos.

Både Galaxy Book2 Pro och Galaxy Book2 Pro 360 finns i versioner med 13,3- respektive 15,6-tums Super AMOLED-skärm med FHD-upplösning (1920 x 1080), och användare kan välja mellan 8, 16 och 32 GB RAM samt mellan 256, 512 GB och 1 TB inbyggd lagring.

Datorerna ska kunna laddas blixtsnabbt med den medföljande 65-wattsladdaren. Samsung lovar också att de bärbara datorerna har batteri som räcker i upp till 21 timmar på en laddning.

Köper man hybridmodellen Samsung Galaxy Book2 Pro 360 får man med en S-Pen. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Book2 Pro finns i färgerna silver och grafit, och Galaxy Book2 Pro 360 finns dessutom i en mer färgglad vinröd. Alla modeller kommer till butikerna i april.

Galaxy Book2 Pro 360 har ett rekommenderat pris på 14 500 kronor, Galaxy Book2 Pro börjar på 13 500 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend