Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mobile World Congress 2020 är inställt!

Arrangören ställer in hela mässan på grund av hotet från Coronaviruset.

Av / 2020-02-13 - 09:28
Mobile World Congress 2020 är inställt!

De senaste dagarna har de droppat in. Avbokningarna. De flesta stora teknikföretagen har helt enkelt bestämt sig för att inte vara med på årets stora mobilmässa, Mobile World Congress, som enligt planerna skulle äga rum från 24 februari och fyra dagar framåt.

LG var bland de första som ställde in, sedan kom en halv avbokning från ZTE. Men sedan blev det en syndaflod av avbokningar och på bara ett par dagar meddelade bland annat Amazon, Facebook, Intel, Ericsson, Nvidia, Samsung, Sony, Nokia och HMD Global att de inte tänkte delta på mobilmässan eftersom de inte ville riskera deras anställdas säkerhet och hälsa.

Till exempel skrev HMD Global, som har licens för att tillverka och marknadsföra mobiltelefoner under Nokia-varumärket, så här i ett pressmeddelande:

”MWC Barcelona har alltid varit ett viktigt evenemang där vi har sett fram emot att visa upp våra nya produkter för våra partner, kunder, media och fans. Men vår högsta prioritet är att säkerställa hälsa och säkerhet för anställda, kunder och intressenter.

 Därför anser vi att det är rätt beslut att avbryta vårt deltagande i Mobile World Congress 2020, vi vill samtidigt uttrycka vårt uppriktiga tack till GSMA och andra myndigheter för deras outtröttliga ansträngningar för att möta de utmaningar som Covid-19 orsakar och de har vårt fulla stöd.”

Arrangören, GSMA, hade först meddelat att de hade för avsikt att genomföra mässan men att de hade vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder som skulle skydda deltagarna från det fruktade viruset.

Bland annat skulle mässan förbjuda människor att delta om de reste direkt från provinsen i Kina där Coronaviruset först identifierades. Andra resenärer från Kina var tvungna att visa sina pass och bekräfta att de hade lämnat landet för minst 14 dagar sedan.

Men nu kastar alltså GSMA in handduken. I ett uttalande säger John Hoffman, VD för arrangören GSMA, att sjukdomsutbrottet har gjort det ”omöjligt” att hålla mässan, skriver affärsmediet Bloomberg.

Det är första gången i mässans 33-åriga historia som den inte kommer att gå av stapeln.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen