Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft gör sitt bästa för att försämra Windows 11

Vem vill inte ha en Start-meny med reklam för Microsoft-produkter?

Av / 2023-04-21 - 13:47
Microsoft gör sitt bästa för att försämra Windows 11

I den senaste testversionen av Windows 11, där Microsoft kan testa nya funktioner och ändringar innan de rullas ut till alla användare, har testpiloter noterat något märkligt i Start-menyn. Något som bara kan kallas för reklam!

Närmare bestämt är det en funktion som ”uppmuntrar” användare som är inloggade med ett lokalt konto att istället logga in online. Det kan handla om att ”tipsa” om att använda Microsoft 365, att logga in på Onedrive för att komma åt sina filer utifrån, eller för att göra backuper.

(Illustration: Microsoft)

Microsoft kallar det för ”badging”, vilket närmast kan liknas vid att göra förstärka sitt varumärke. Det har inte hindrat folk på nätet att kalla det ”badgering”, det vill säga att tjata. Och nog är det så det känns. De flesta som inte loggar in online har nog aktivt gjort det valet. Vill man inte använda Onedrive så är chansen ganska liten att man ändrar sig bara för att Startmenyn säger det.

En annan testpilot har upptäckt att Microsoft verkar fundera på att göra ett nytt försök med en funktion som skrotades i runt årsskiftet. Nämligen att Startmenyn inte bara ska innehålla förslag på ofta använda appar, eller senaste filerna, utan nu även förslag på webbsajter. Något som låter väldigt likt reklam, och som vi får anta görs efter en analys av vilka webbsajter man besöker.

Källa: Techradar
Huvudbild: Microbizmag (Wikimedia, Creative Commons)

Läs också:

Så är ditt nya Windows 11

Windows 11 kommer snart till din PC. Vi har provat det – och skillnaderna är små, men mestadels till det bättre.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen