Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dåligt med plats på dina långsamma hårddiskar?

Vad sägs om upp till 168 terabyte lagring med en av de snabbare SSD-diskarna på marknaden!

Skrivet av / 2023-04-22 - 16:02
Dåligt med plats på dina långsamma hårddiskar?

När det gäller datorer finns det ett par eviga sanningar. Datorn kan aldrig bli för snabb. Man borde alltid ha köpt ett ännu kraftfullare grafikkort. Och den data man lagrar expanderar alltid till att fylla upp allt tillgängligt utrymme.

Hittills har man fått göra ett val när man ska köpa lagring. Antingen vill man ha snabb lagring och då stoppar man en SSD i datorn. Eller så vill man ha mycket lagring och då är det gamla hederliga hårddiskar med roterande magnetiska skivor som gäller.

Foto: Apex Storage

Men nu ser det ut som att man kan få både och. Företaget Apex Storage utvecklar kompakta lagringlösningar för proffs och datahallar. De har nu visat upp Apex X21 Destroyer, ett PCIe-kort som har plats för 21 stycken M.2 SSD-diskar, i detta fall Sabrent Rocket 4 Plus. Med en storlek på 8 terabyte styck får man skrämmande 168 terabyte lagring. Den dagen det släpps 16 terabytes SSD kommer man få ut 336 terabyte. Det borde räcka en stund…

Men hur är det med prestanda då? Sabrents första tester visar att de klämmer ut 31 gigabyte per sekund (!) vilket är bra nära maxhastigheten för en PCIe 4.0 x16 kortplats!

Foto: Sabrent

Finns det inga nackdelar då? Jo själva kortet kostar 2 800 dollar (närmare 29 000 kronor). Utan diskar. Med tanke på de amerikanska priserna skulle ett fullt utbyggt kort hamna på cirka 26 000 dollar (närmare 270 000 kronor). Det räcker tyvärr inte att sälja bilen…

Läs också:

SanDisk Extreme Pro SSD V2

USB-disk för krävande användning

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

En laptop som bara finns i Augmented Reality!

Laptop med tungviktsmuskler

Chromebooks skapar avfallsberg

Surface Go med mobilprocessor?

Världens tunnaste!

Rekordböter för Seagate

Rulla till toppen