Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple uppdaterar hela iMac-serien

SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.

Av / 2020-08-07 - 14:26
Apple uppdaterar hela iMac-serien

Först och främst uppgraderar Apple den stora 27-tums iMac för högre prestanda, SSD och en förbättrad 5K-skärm.

Kunderna förlitar sig nu på Mac mer än någonsin tidigare. Och många av dem behöver den kraftfullaste och mest kapabla iMac vi någonsin har skapat.

Det säger Tom Boger, Apples vd för Mac and iPad Product Marketing. Han fortsätter:

 iMac 27 tum är fullspäckad med nya funktioner till samma pris, med blixtsnabb prestanda, dubbelt så mycket minne, ssd-lagring i hela serien med fyra gånger så mycket utrymme, ännu mer imponerande Retina 5K-skärm, bättre kamera, högtalare med mer kristallklart ljud och mikrofoner av studiokvalitet. Det är den ultimata stationära datorn för att jobba, skapa och kommunicera.

 

På insidan har det hänt saker med nya 27″ iMac. Men utsidan ser likadan ut. (Foto: Apple)

Nya 27-tums iMac har de senaste 6- och 8-kärniga Intel-processorerna (10:e generationen), och för professionell användare har 27-tums iMac-modellen för första gången en 10-kärnig processor som valmöjlighet med Turbo Boost-hastighet som når 5,0 GHz och därmed är CPU-prestanda upp till 65 procent snabbare.

Dessutom har den en mer effektiv ”nästa generations” AMD-grafik för GPU-baserad rendering, grafikintensiva spel eller redigering av flera 4K-videoströmmar.

Således levererar den nya 27-tums iMac upp till 55 procent snabbare grafikprestanda tack vare grafikprocessorer från Radeon Pro 5000-serien. De har den senaste RDNA-arkitekturen från AMD. Och för kunder som använder professionella program som kan dra nytta av videominnet för att leverera ännu bättre prestanda, kan iMac för första gången levereras med 16 GB grafikminne.

Läs också Undvik de billigaste – välj hellre den här Den senaste bärbara Macen är snudd på perfekt för krävande användare – om man väljer rätt version.

I allmänhet är 27-tums iMac nu tillgänglig med SSD med prestanda på upp till 3.4 GB/s som standard. För användare som behöver mycket lagringsutrymme kan Apple nu leverera en SSD på hela 8TB.

Den nya 27-tums iMac innehåller också Apples T2 Security chip, som bland annat ger omedelbar kryptering av allt som lagras på SSD för att skydda dina filer och data.

27″ iMac har nu SSD som standard med fyra gånger så stor lagringskapacitet. (Foto: Apple)

Retina 5K-skärm nu med True Tone och nanotextur

Med 14,7 miljoner pixlar, 1 miljard färger, 500 nits ljusstyrka och stöd för större färgomfång (P3), ger Retina-skärmen på den nya iMac en bättre upplevelse framför skärmen, hävdar Apple.

5K-skärmen har nu också True Tone-teknik, som automatiskt justerar färgtemperaturen på skärmen så att den passar de ljusförhållanden där användaren befinner sig.

Nya iMac kan också utrustas med ett glas med nanotextur, som först infördes på Pro Display XDR. Det ska ge en bättre upplevelse i olika ljusförhållanden, t ex i ett starkt upplyst rum eller i indirekt solljus.

Uppdateringar för 21,5″iMac och iMac Pro

Apple har också uppdaterat 21.5-tums iMac-modellen, som för första gången levereras med SSD som standard. Men kunderna kan också välja att konfigurera sin 21,5-tums iMac med Fusion Drive.

iMac Pro fås nu som standard med en 10-kärnig Intel Xeon-processor. iMac Pro, som är anpassad för professionella användare som kräver prestanda som på arbetsstationer, har Xeon-processorer med upp till 18 kärnor, grafisk prestanda på upp till 22 teraflops, upp till 256 GB ECC-minne och en 27-tums Retina 5K-skärm.

Priser och tillgänglighet

Den nya 27-tums iMac kan beställas nu till ett cirkapris på 22 975 kronor.

Uppdaterade modeller av 21,5-tums iMac och iMac Pro är tillgängliga från 13 995 kronor samt 57 075 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

Rulla till toppen