Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Apple har inga planer på 27-tums iMac

Lägg ner planerna på att vänta in den stora iMac:en, den kommer inte.

Skrivet av / 2023-11-09 - 11:00
Apple har inga planer på 27-tums iMac

För två år sedan förnyade Apple äntligen sin stationära iMac-serie med en 24-tummare med den nya M1-kretsen. Detta trodde nog de flesta var ersättaren till 21-tums Intel iMac med 4K-skärm. Men det är nog inte bara vi som suttit och väntat på ersättaren för 27-tummaren med 5K-skärm, som var mer av en proffsmodell, medan den mindre passade bra hemma.

Läs också Blixtsnabb ny iMac Apples allt-i-ett dator hoppade över en generation och får nu M3-systemkretsen

Men nu har Apple, som annars aldrig säger ett pip om kommande modeller, förvånande nog uttalat sig i saken. Det är techsajten The Verge som faktiskt fått ett uttalande från Apples PR-ansvarige. Och det är inte det vi ville höra.

Läs också Den dyraste datorn vi har testat Apple Mac Studio (M2 Ultra) är datorn för de mest krävande användarna, som gärna har flera 4K- eller 8K-skärmar.

Apple kommer inte att göra en 27-tums version med Apple-processor för att ersätta Intel-modellen som försvann 2022. I stället är det 24-tummaren som ersätter båda modellerna. Den har just presenterats i en ny årsmodell med den nya M3-kretsen. Företaget föreslår att de som behöver en större skärm överväger en Mac Mini eller Mac Studio tillsammans med en Studio Display.

Läs också Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.

Nu är allt vi kan hoppas på att de bara menar att det inte kommer att komma en modell med just 27-tums skärm. För det håller ju möjligheten öppen för en version med 32-tums skärm…

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen