Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Artificiell IKEA-intelligens möblerar om ditt hem

Skanna hemmet med mobilen och flytta runt möblerna med hjälp av artificiell intelligens.

Av / 2024-04-04 - 16:24
Artificiell IKEA-intelligens möblerar om ditt hem

Att inreda hemmet med hjälp av datorn har hittills varit nästan lika mödosamt som att göra det i verkligheten. För även om du inte behöver flytta runt på Chesterfield-soffan då, har processen att få upp modeller av möblerna på skärmen i bästa fall varit tröttsam.

Det är här årets modeord kommer in i bilden: Artificiell intelligens. Från IKEA

Nu kan du med hjälp av AI flytta runt möblerna i ditt eget hem, virtuellt. Med hjälp av mobiltelefonen kan du skanna hemmet. När skanningen har laddats upp kan du använda mobilen eller datorn för att möblera rummet med befintliga möbler eller med nya möbler, direkt från datorn eller mobiltelefonen.

Man kan börja med en virtuell miljö eller skanna sitt eget vardagsrum. (Skärmdump: IKEA)

Lösningen heter IKEA Kreativ och ska göra det enklare och mer tillgängligt att visualisera inredningen i hemmet.

87 procent av våra kunder säger att de vill trivas i sitt hem, men bara hälften av dem vet hur de ska göra det. Med IKEA Kreativ vill vi använda innovativ teknik för att hjälpa våra kunder att visualisera det hem de vill ha”, säger Henriette Ekholm, Country Home Furnishing & Retail Design Manager, IKEA Danmark.

Drivs av artificiell intelligens

IKEA Kreativ finns tillgängligt via IKEAs hemsida eller mobilapp och gör det möjligt att utforska och planera inredning och hemaccessoarer på helt nya sätt. Programmet erbjuder nya, interaktiva upplevelser, där kunder kan utforska produkter i digitala 3D-showrooms och testa produkter i 360 graders vinkel.

AI-algoritmen förvandlar skanningen till en interaktiv 3D-modell. Här är det möjligt att ta bort befintliga möbler, lägga till nya och göra om inredningen efter önskemål. Och skulle man behöva möbler från den välkända möbelaffären under inredningsprocessen kan man lägga de utvalda produkterna i inköpskorgen, eller dela inredningsförslagen med vänner och familj.

IKEA Kreativ finns tillgängligt för iOS och Android via IKEAs mobilapp eller på IKEAs hemsida.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Rulla till toppen