Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HP Envy och HP Pavilion får AI-förbättringar

Välj mellan AI-processorer från Intel och AMD.

Av / 2024-03-06 - 17:32
HP Envy och HP Pavilion får AI-förbättringar

Även HP har nu uppdaterat sina bärbara datorer med nya processorer med inbyggda AI-funktioner (NPU). Detta gäller produktserierna Envy och Pavilion.

Bland de nya funktionerna finns HP Smart Sense och Windows Copilot. Dessutom finns det en AI-mötesassistent genom en 30-dagars provperiod med Otter.ai.

HP Pavilion-serien

I pressmeddelandet från HP lovar man att HP Pavilion ”kombinerar premiumfunktioner med anpassningsbar prestanda för maximalt värde”. Exakt vad det innebär återstår att se. Men det är förmodligen något i stil med att datorerna är ganska flexibla och fungerar ganska bra.

Vad som är mer klart är att Pavilion-maskinerna har 16:10-skärmar och lång batteritid. HP Pavilion Aero 13.3″ uppges också vara världens lättaste bärbara konsumentdator med AI-funktioner. Tack vare ett chassi i magnesium-aluminium är vikten under 1 kg. Det finns också en 16-tumsmodell i sortimentet. Den finns i två versioner, en med Intel Core-processor och en med AMD Ryzen.

HP Envy-serien

Nya HP Envy 14″ och 16″ är bärbara 2-i-1-datorer. Båda modellerna finns i två versioner, en med Intel Core-processor och en med AMD Ryzen-processor, och klarar en hel dags arbete med upp till 17 timmars batteritid. HP lovar att både tangentbordet och pekplattan har förbättrats.

Om du verkligen vill göra grannarna avundsjuka finns även HP Envy 17,3″. Trots sin storlek är batteritiden upp till nio timmar.

HP-Envy-17.3-inch-Laptop-PC_Glacier-Silver_FrontLeft HP-Envy-x360-16-inch-2-in-1-Laptop-PC_Meteor-Silver_FrontRight HP-Envy-x360-14-inch-2-in-1-Laptop-PC_Hero_Modes_GreyBG 2024-HP-Pavilion-16-Laptop-PC_Sky-Blue_Left-View 2024-HP-Pavilion-Aero-13.3-inch-Laptop-PC_Natural-Silver_Left-View
<
>
Pavilion Aero 13,3". (Foto: HP)

Pris och tillgänglighet

HP Pavilion Aero 13,3″ kommer att finnas tillgänglig i juni till ett startpris på 13 990 kr.
HP Pavilion 16″ kommer i maj. Priset börjar på 9 990 kr.
HP Envy x360 14″ kommer i maj. För både Intel- och AMD-processorer börjar priset på 12 990 kronor.
HP Envy x360 16″ kommer också i maj. Och här börjar priset för båda versionerna på 13 990 kr.
HP Envy 17.3″ har ännu inget officiellt pris eller försäljningsdatum.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen