Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Äntligen uppgraderad 24-tums iMac

Apples allt-i-ett dator hoppade över en generation och får nu M3-systemkretsen

Av / 2023-10-31 - 02:48
Äntligen uppgraderad 24-tums iMac

Förrförra årets 24-tums iMac var en glad överraskning med inte bara den då nya M1-systemkretsen, utan även en kul färgglad design. Den ersatte då den 21- och 27-tums iMacen. Men förra årets lansering av M2-systemkretsen följden tyvärr inte av någon iMac som använde den. Det blir det ändring på nu!

Foto: Apple

Nu får vi till slut en ny modell av den färgglada allt-i-ett datorn för konsumentbruk. Tack vare att den använder den nya M3-kretsen har prestanda nästan fördubblats enligt Apple. Sitter man fortfarande med en gammal Intel-modell kanske det är dags att uppgradera nu. Apple menar att den är 2,5x snabbare än 27-tumsmodellen och 4x snabbare än den gamla 21,5-tummaren.

Foto: Apple

“We’re excited to give iMac a big boost in performance with the M3 chip. Millions of users absolutely love iMac for its stunning design and expansive 24-inch, 4.5K Retina display that’s the perfect size to spread out with all their favorite apps and get things done, said John Ternus, Apple’s senior vice president of Hardware Engineering

Läs också MacBook Pro i svart! Den nya proffslaptopen kan fås i 14 eller 16 tum och med fler hästkrafter än man behöver.

Skärmen är en 4,5K retina display med 11,3 miljoner pixlar, P3 färgrymd och 500 nit ljusstyrka. Nya iMac har fått Wi-Fi 6E för blixtsnabb trådlös uppkoppling och Bluetooth 5.3. Den har fyra USB-C-portar, varav två är Thunderbolt.

Skärmavbild: Apples presentation

Pris och tillgänglighet

24-tums iMac släpps den 7 november och kostar från 18 995 kr till 24 995 beroende på konfiguration.

Läs mer hos Apple

Läs också:

Apple iMac 24 M1 2021

Den bästa allt-i-ett-datorn

Apples nya iMac är en fantastiskt användbar maskin, men det finns ett par saker man bör känna till innan man langar fram kortet.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen