Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Corsair One i500 – mini-PC i trä för krävande användare

Corsairs tungviktsmaskin för kreativt arbete och spel är förrädiskt liten – och i en närmast skandinavisk design.

Av / 2024-05-07 - 11:54
Corsair One i500 – mini-PC i trä för krävande användare

Corsair är mest kända för sina komponenter och tillbehör för PC-byggare och gamers. Men de tillverkar också kompletta datorer. Och den helt nya Corsair One i500 är som en varg i lätta, ljusa fårkläder.

Corsair One i500 är mest avsedd för innehållsskapare, AI-proffs – och gamers. Och åtminstone för människor med resurser och vilja att betala lite extra. Bakom den lätta designen gömmer sig nämligen möjligheten till extremt seriös hårdvara. Datorn kan förses med (upp till) Nvidia GeForce RTX 4090 grafikkort och Intel Core i9-14900K-processor. Båda med vattenkylning.

Maskinen kan anpassas med upp till 192 GB DDR5-minne och 24 TB lagringsutrymme för att lyfta kreativa uppgifter och spelupplevelser. Konfiguratorn låter dig även lägga till capture-kort, nätverkskort, ljudkort, USB-expansionskort och mycket mer.

(Foto: Corsair)

Exteriören på Corsair One i500 kontrasterar mot den robusta interiören. Fronten på den kompakta, stationära PC:n är gjord av äkta (naturligtvis FSC-hållbarhetscertifierat) trä. Det finns två träslag att välja mellan. Det ser riktigt läckert ut, så det är ingen kompromiss här heller. För man kan få allt på en gång. Så länge man betalar tillräckligt.

Corsair One i500 finns i två typer av trä. Vilka nämns inte, men det kan vara wenge och bambu. (Foto: Corsair)

Pris och tillgänglighet

Corsair One i500 finns att köpa nu. Och priset med Intel Core i9-14900K, 64 GB DDR5, 2 TB lagring och Nvidia GeForce RTX 4090-grafik är 5 400 EUR. Motsvarande ungefär 67 000 SEK.

Mer info: Corsair

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen