Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Adobe släpper betaversion av Premiere Pro till nya Mac-datorer

Nu kan du redigera video snabbare med Premiere Pro, om du har en ny Mac med en Mac Silicon-processor.

Av / 2020-12-21 - 16:08
Adobe släpper betaversion av Premiere Pro till nya Mac-datorer

Apples nya Macar – MacBook Pro, MacBook Air och Mac Mini – använder alla den nya ARM Mac Silicon-processorn, som i sin första version heter M1. Det är ingen tvekan om att alla samtliga dessa Mac-datorer är mycket snabbare än tidigare versioner med Intel-processor – så länge man kör programvara som faktiskt är gjorda för Mac Silicon.

Läs också Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.

Det är bara naturligt att det till en början främst är Apples egna program som är gjorda för den nya processorn. Men Adobe var tidigt ute med betaversioner av Photoshop och Lightroom till Mac Silicon, och släppte sedan även beta av Premiere Rush och ljudproduktionsprogrammet Audition till M1-processorn.

Premiere Pro för Apple Silicon

Nu är Adobe på gång med Premiere Pro också. Även detta är i betaversion, och till en början får du bara ”grundläggande redigeringsfunktioner och arbetsflöde”. Ännu så länge finns bara kodekarna H.264, HEVC och ProRes.

Om du vill ha Adobe Premiere Pro med full funktionalitet får du använda dig av emulering med Rosetta 2. Då tror programmet att det är installerat på en dator som har en Intel-processor. Allt går inte lika ”snabbt och smidig”, men funkar som det ska.

Du kan ladda ner betaversionen av Premiere Pro från Adobe Creative Cloud

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen