Adobe släpper betaversion av Premiere Pro till nya Mac-datorer

Nu kan du redigera video snabbare med Premiere Pro, om du har en ny Mac med en Mac Silicon-processor.
Annons
Annons
forfatter

Apples nya Macar – MacBook Pro, MacBook Air och Mac Mini – använder alla den nya ARM Mac Silicon-processorn, som i sin första version heter M1. Det är ingen tvekan om att alla samtliga dessa Mac-datorer är mycket snabbare än tidigare versioner med Intel-processor – så länge man kör programvara som faktiskt är gjorda för Mac Silicon.

Läs också
Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.

Det är bara naturligt att det till en början främst är Apples egna program som är gjorda för den nya processorn. Men Adobe var tidigt ute med betaversioner av Photoshop och Lightroom till Mac Silicon, och släppte sedan även beta av Premiere Rush och ljudproduktionsprogrammet Audition till M1-processorn.

Premiere Pro för Apple Silicon

Nu är Adobe på gång med Premiere Pro också. Även detta är i betaversion, och till en början får du bara ”grundläggande redigeringsfunktioner och arbetsflöde”. Ännu så länge finns bara kodekarna H.264, HEVC och ProRes.

Om du vill ha Adobe Premiere Pro med full funktionalitet får du använda dig av emulering med Rosetta 2. Då tror programmet att det är installerat på en dator som har en Intel-processor. Allt går inte lika ”snabbt och smidig”, men funkar som det ska.

Du kan ladda ner betaversionen av Premiere Pro från Adobe Creative Cloud

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
TCL TS8132 är en billig soundbar med Dolby Atmos-ljus som återges av diskreta högtalare på ovansidan.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu kommer en speciell Final Fantasy-version av Panasonics kompakta gaming-soundbar SC-HTB01. Även känd som SoundSlayer.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.