annons
annons

Ultra HD

4K åt folket - sammanfattning

De koreanska bjässarna Samsung och LG har äntligen släppt var sin Ultra-HD-TV. Men vad är 4K/Ultra-HD egentligen och vad betyder det för vår TV-vardag?

Bildetekst1
En 4K/UHD-TV passar till det mesta. LG har velat understryka detta och skickar med ett USB-minne fullt av högupplösta digitalfoton. Några av bilderna finns i flera upplösningar (SD, HD-ready, Full-HD och Ultra-HD) och skillnaden är otrolig. Steget från Full-HD till Ultra-HD är nästan lika stort som från SD till HD!

Bildetekst2
Här jämförs LG (längst upp till vänster) och Samsung (längst upp till höger) med en vanlig, bra Full-HD-LED (Philips 55PFL8008). Tack vare sin LED-bakbelysning har LG-skärmen en överlägsen svärta i de flesta fall, men Samsungs Micro Dimming-teknik måste också sägas fungera imponerande väl jämfört med konventionell kant-LED-teknik.

Bildetekst3
Skillnaden mellan 4K och vanlig Full-HD är inte enorm så länge de får samma Full-HD-material.

Bildetekst4
Det är först när vi förser dem med äkta 4K-material som de här TV-apparaterna verkligen kommer till sin rätt. Skillnaden är slående, med markant bättre djupkänsla och lugn i bilden. Mer sådant här, tack!

Bästa pris på Ultra HD
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-