annonse
annonse

Ultra HD

4K åt folket - sammanfattning

De koreanska bjässarna Samsung och LG har äntligen släppt var sin Ultra-HD-TV. Men vad är 4K/Ultra-HD egentligen och vad betyder det för vår TV-vardag?

Bildetekst1
En 4K/UHD-TV passar till det mesta. LG har velat understryka detta och skickar med ett USB-minne fullt av högupplösta digitalfoton. Några av bilderna finns i flera upplösningar (SD, HD-ready, Full-HD och Ultra-HD) och skillnaden är otrolig. Steget från Full-HD till Ultra-HD är nästan lika stort som från SD till HD!

Bildetekst2
Här jämförs LG (längst upp till vänster) och Samsung (längst upp till höger) med en vanlig, bra Full-HD-LED (Philips 55PFL8008). Tack vare sin LED-bakbelysning har LG-skärmen en överlägsen svärta i de flesta fall, men Samsungs Micro Dimming-teknik måste också sägas fungera imponerande väl jämfört med konventionell kant-LED-teknik.

Bildetekst3
Skillnaden mellan 4K och vanlig Full-HD är inte enorm så länge de får samma Full-HD-material.

Bildetekst4
Det är först när vi förser dem med äkta 4K-material som de här TV-apparaterna verkligen kommer till sin rätt. Skillnaden är slående, med markant bättre djupkänsla och lugn i bilden. Mer sådant här, tack!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-