annons
annons
annons

Test av Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Ljud & Bild tycker

 • Priset
  Bra bas
  Många färger

 • Burkigt ljud
  Passformen

annons

Med modellen Skullcandy Uprock kan du välja mellan hela sex olika färgställningar. Allt ifrån läckert rött/blått via grönt, babyblå, vit/lila och marinblå fram till sobert svart – här borde finnas något för alla med andra ord. Hörluren levereras i en plastförpackning som tillverkaren faktiskt lagt lite extra tanke på, vill du förvara dina lurar i förpackningen i stället för att bara lägga ned dem löst i en låda när du inte använder dem så fungerar det utmärkt, den är gjord för återanvändning. Dock tycker jag att en liten förvaringspåse hade varit på sin plats och extra öronkuddar saknar jag också. Huvudbandet är av plast men saknar någon form av mjukare material närmast huvudet för att få en lite behagligare passform. Bortsett från det sitter de skönt och bekvämt över öronen. Sladden är av den platta typen vilket minskar risken för irriterande trassel, men precis som hos Adidas-luren saknar den ”frånkoppling” om man skulle fastna i något. Uprock levererar riktigt härlig bas som hjälper att hålla gott tempo i löparspåret (även om en lur med huvudband inte är optimal till just detta) men ljudbilden i helhet känns burkig och diskanten är väldigt tam.

Slutsats
Detta är en cool lur med attityd och väldigt mycket bas. Helhetsintrycket av ljudet är dock att det är burkigt. Efter en längre stunds användande börjar Uprock kännas lite hårda och obekväma mot huvudet eftersom de saknar mjukare material i huvudbågen. Hade priset varit högre hade jag nog varit skeptisk till att utsätta dem för aktiviteter som kräver tuffa tag eftersom de är rätt plastiga.

Fakta

 • Våtsäker: Nej
 • Öronkuddar: Nej
 • Vikt: 100 g
 • Volymkontroll: Nej
 • Frekvens: 20–20 000 Hz
 • Impedans: 32 ohm
Tillverkare:
Skullcandy
Pris:
300,-
Ljudkvalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons