TEST AV Skullcandy Uprock

Bas i burk

PĂ„ amerikanska Skullcandys hemsida kan du lĂ€sa: ”VĂ„rt varumĂ€rke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vĂ„rt motto: Varje revolution krĂ€ver ett soundtrack.”

Ljud & Bild tycker:
Priset Bra bas MÄnga fÀrger
Burkigt ljud Passformen

Med modellen Skullcandy Uprock kan du vĂ€lja mellan hela sex olika fĂ€rgstĂ€llningar. Allt ifrĂ„n lĂ€ckert rött/blĂ„tt via grönt, babyblĂ„, vit/lila och marinblĂ„ fram till sobert svart – hĂ€r borde finnas nĂ„got för alla med andra ord. Hörluren levereras i en plastförpackning som tillverkaren faktiskt lagt lite extra tanke pĂ„, vill du förvara dina lurar i förpackningen i stĂ€llet för att bara lĂ€gga ned dem löst i en lĂ„da nĂ€r du inte anvĂ€nder dem sĂ„ fungerar det utmĂ€rkt, den Ă€r gjord för Ă„teranvĂ€ndning. Dock tycker jag att en liten förvaringspĂ„se hade varit pĂ„ sin plats och extra öronkuddar saknar jag ocksĂ„. Huvudbandet Ă€r av plast men saknar nĂ„gon form av mjukare material nĂ€rmast huvudet för att fĂ„ en lite behagligare passform. Bortsett frĂ„n det sitter de skönt och bekvĂ€mt över öronen. Sladden Ă€r av den platta typen vilket minskar risken för irriterande trassel, men precis som hos Adidas-luren saknar den ”frĂ„nkoppling” om man skulle fastna i nĂ„got. Uprock levererar riktigt hĂ€rlig bas som hjĂ€lper att hĂ„lla gott tempo i löparspĂ„ret (Ă€ven om en lur med huvudband inte Ă€r optimal till just detta) men ljudbilden i helhet kĂ€nns burkig och diskanten Ă€r vĂ€ldigt tam.

Slutsats
Detta Àr en cool lur med attityd och vÀldigt mycket bas. Helhetsintrycket av ljudet Àr dock att det Àr burkigt. Efter en lÀngre stunds anvÀndande börjar Uprock kÀnnas lite hÄrda och obekvÀma mot huvudet eftersom de saknar mjukare material i huvudbÄgen. Hade priset varit högre hade jag nog varit skeptisk till att utsÀtta dem för aktiviteter som krÀver tuffa tag eftersom de Àr rÀtt plastiga.

Fakta & Betyg:
  • VĂ„tsĂ€ker: Nej
  • Öronkuddar: Nej
  • Vikt: 100 g
  • Volymkontroll: Nej
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  Pris: 300,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×