annons
annons

Sony Ericsson MPS-100

Walkmanhögtalaren

Praktiskt för den som bara använder Walkmanmobilen som källa, oanvändbart för alla andra.

Bra för Walkman Smart reseformat
Kräver Walkman Dåligt ljud

För att vara så billiga högtalare är konstruktionen både förvånansvärt gedigen och finurlig. I bruk står de två högtalarna i en bra vinkel på bordet och tillräckligt isär för att ge stereoljud. När man packar ihop dem så snäpper de två halvorna fast med magneter till en metalltub som känns tålig nog för att man ska våga slänga ner dem i ryggsäcken utan att behöva oroa sig. Sladden, som i normala fall även tjänar som radioantenn, får plats i mellanrummet.

Användning
Detta är helt klart ett tillbehör endast för Sony Ericsson musikmobiler. Via dockningskontakten får högtalarna både ström och ljudsignal. Man kan visserligen koppla in en annan spelare via hörlurssladd men man måste fortfarande få strömmen från en mobil. Det är märkligt att man ens brytt sig om det, för det är otroligt opraktiskt. Man kan inte heller justera volymen på högtalarna utan det måste göras direkt i musikspelaren.

Ljudkvaliteten
Den positiva överraskningen med dessa små rackare är att de faktiskt ger ett okej stereointryck vid rätt placering. Däremot finns det så klart inte någon antydan till bas. Man ska inte heller försöka dra upp volymen för då börjar det snabbt skorra. Resten är inte heller mycket att hurra över. Diskanten är vass och mellanregistret får ett obehagligt vibrato så snart man spelar något mer krävande än pianoklinkande. Mer och större ljud, ja. Bättre, nej.

För att vara så billiga högtalare är konstruktionen både förvånansvärt gedigen och finurlig. I bruk står de två högtalarna i en bra vinkel på bordet och tillräckligt isär för att ge stereoljud. När man packar ihop dem så snäpper de två halvorna fast med magneter till en metalltub som känns tålig nog för att man ska våga slänga ner dem i ryggsäcken utan att behöva oroa sig. Sladden, som i normala fall även tjänar som radioantenn, får plats i mellanrummet. Användning Detta är helt klart ett tillbehör endast för Sony Ericsson musikmobiler. Via dockningskontakten får högtalarna både ström och ljudsignal. Man kan visserligen koppla in en annan spelare via hörlurssladd men man måste fortfarande få strömmen från en mobil. Det är märkligt att man ens brytt sig om det, för det är otroligt opraktiskt. Man kan inte heller justera volymen på högtalarna utan det måste göras direkt i musikspelaren. Ljudkvaliteten Den positiva överraskningen med dessa små rackare är att de faktiskt ger ett okej stereointryck vid rätt placering. Däremot finns det så klart inte någon antydan till bas. Man ska inte heller försöka dra upp volymen för då börjar det snabbt skorra. Resten är inte heller mycket att hurra över. Diskanten är vass och mellanregistret får ett obehagligt vibrato så snart man spelar något mer krävande än pianoklinkande. Mer och större ljud, ja. Bättre, nej.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Sony Ericsson MPS-100
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Frekvensomfång: 300 Hz - 18 kHz
Anslutning: 3,5 mm/Walkman
Batteri: Telefonens
Pris: 365 kr

Pris: 365:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-