annons
annons

Scandyna SmallPod Bluetooth

Designrymdskepp med hög WAF

Den populära Podspeakers-serien har fått trådlösa medlemmar. Och bara utseendet gör nog att de får stå i finrummet. Men de tål att höras på också.

Superläcker design Mest välbalanserat ljud Bra mellanregister
Ingen digitalingång Bara begränsad ljudnivå Ihålig bas.

”Åh, kan jag inte få hålla i dem?” Scandynas Podspeakers-serie har tack vare sin skyhöga WAF (Wife Acceptance Factor) lyckats få in hifi-högtalare i vardagsrum dit annars bara halvosynliga lifestyle-system har fått tillträde. Den knubbiga stapeln med bubblor i olika storlekar och glada färger är också populära butiksprydnader. SmallPod Bluetooth är den trådlösa varianten av tillverkarens mellersta modell.

Installation och inkoppling består av att montera de tre metallbenen under varje högtalare. Förutom bluetooth-anslutning finns en linjeingång för exempelvis CD-spelare eller dator. Det finns även en subbas-utgång så att man kan få mer tyngd i basen. Scandyna har subbasar med matchande design i sortimentet. Det finns inga knappar på själva högtalarna, men det ingår en fjärrkontroll för fintrimning och bluetooth-parning.

Öppenheten är tjusig, förmodligen mycket tack vare kabinettens form som minimerar ljudpåverkande reflektioner. Live-utgåvan av Sineah O’Connors ”Troy” med sång och akustisk gitarr är närvarande i rummet. Den tonala balansen är fin och röster och instrument får sin naturliga storlek. Det finns ingen tendens till vasshet.

SmallPod Bluetooh är ingen partyhögtalare. Den kan spela tillräckligt högt för att man ska kunna lyssna på musik, men inte festhögt. När volymen vrids upp och musiken är komplex går det illa. En låt som Styx ”Boat on the River”, där många olika akustiska instrument spelar tillsammans, är grötig och obehaglig att lyssna på. Och symfonisk hårdrock förvandlas till en grov matta av vitt brus.

Men man måste däremot inte alls hålla sig till stilla solosång. Enklare arrangemang går betydligt bättre. Natasjas ”One Spliff a Day” svänger fint – även om basen inte sätter huset i gungning.
Trots sina svagheter är SmallPod Bluetooth en riktigt lyckad högtalare. Den ställs dock troligtvis på platser där den används mer till bakgrundsmusik än kritiskt lyssnande på hög volym.

”Åh, kan jag inte få hålla i dem?” Scandynas Podspeakers-serie har tack vare sin skyhöga WAF (Wife Acceptance Factor) lyckats få in hifi-högtalare i vardagsrum dit annars bara halvosynliga lifestyle-system har fått tillträde. Den knubbiga stapeln med bubblor i olika storlekar och glada färger är också populära butiksprydnader. SmallPod Bluetooth är den trådlösa varianten av tillverkarens mellersta modell. Installation och inkoppling består av att montera de tre metallbenen under varje högtalare. Förutom bluetooth-anslutning finns en linjeingång för exempelvis CD-spelare eller dator. Det finns även en subbas-utgång så att man kan få mer tyngd i basen. Scandyna har subbasar med matchande design i sortimentet. Det finns inga knappar på själva högtalarna, men det ingår en fjärrkontroll för fintrimning och bluetooth-parning. Öppenheten är tjusig, förmodligen mycket tack vare kabinettens form som minimerar ljudpåverkande reflektioner. Live-utgåvan av Sineah O’Connors ”Troy” med sång och akustisk gitarr är närvarande i rummet. Den tonala balansen är fin och röster och instrument får sin naturliga storlek. Det finns ingen tendens till vasshet. SmallPod Bluetooh är ingen partyhögtalare. Den kan spela tillräckligt högt för att man ska kunna lyssna på musik, men inte festhögt. När volymen vrids upp och musiken är komplex går det illa. En låt som Styx ”Boat on the River”, där många olika akustiska instrument spelar tillsammans, är grötig och obehaglig att lyssna på. Och symfonisk hårdrock förvandlas till en grov matta av vitt brus. Men man måste däremot inte alls hålla sig till stilla solosång. Enklare arrangemang går betydligt bättre. Natasjas ”One Spliff a Day” svänger fint – även om basen inte sätter huset i gungning. Trots sina svagheter är SmallPod Bluetooth en riktigt lyckad högtalare. Den ställs dock troligtvis på platser där den används mer till bakgrundsmusik än kritiskt lyssnande på hög volym.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Scandyna SmallPod Bluetooth
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Tvåvägs aktivt högtalarsystem
 • 2 x 40-watts stereoförstärkare, klass D
 • Frekvensomfång: 60–25 000 Hz
 • Konstruktion: Basreflex
 • Baselement: 4 tums Kevlar
 • Diskant: 3/4-tums softdome
 • Ingång: 3,5 mm (stereo-minijack)
 • Utgång: Högtalare (skruvterminal), subbas (minijack)
 • Trådlöst: Bluetooth, apt-X
 • Mått: 15,7 x 29,5 x 16 cm (BxHxD)
 • Färg: Svart, vit, röd
 • Pris: 4 500 kr
Pris: 4500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-