Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Tolkien-fans vill bygga Minas Tirith

Skulle du kunna tänka dig att bo i staden Minas Tirith från Sagan om Ringen? Då har du chansen nu, tack vare ett ovanligt ambitiöst Indiegogo-projekt.

Av / 2015-08-26 - 08:37
Tolkien-fans vill bygga Minas Tirith

Hur många gånger har vi inte läst en bra bok och blivit sugna på att flytta in i dess värld? Att se städerna som författaren har skapat och själv bli en del i handlingen?

Sagan om Ringen-trilogin har fler fans än så gott som alla andra romaner. Och Peter Jacksons tre filmer har bara gjort den större.

Om du är sugen på att satsa pengar på ditt intresse så finns det ett särdeles ambitiöst projekt på crowdfunding-portalen Indiegogo just nu. Gänget bakom Realise Minas Tirith vill nämligen bygga en fullskalig 1:1-kopia av Minas Tirith, huvudstaden i Gondor. Staden ska byggas i södra England och vara en identisk kopia av Minias Tirith så som Peter Jackson föreställde sig den i filmerna.

Det handlar om en riktig, levande stad där man kan köpa en lägenhet, ha sitt kontor eller ta in på något av de femstjärniga hotellen. Undrar just om inte Tolkien-fans från hela världen skulle förvandla Minas Tirith till ett av världens största turistmål?

Fast först måste det samlas in 1,85 miljarder engelska pund. Just nu är beloppet upp i 82 000 pund och eftersom det bara är 36 dagar kvar av insamlingsperioden så börjar det bli bråttom.

Men håll med om att det låter spännande. Det bör dock skaffas en ny borgmästare, han som var med i böckerna var inte att leka med!

Realistiskt sett ska vi nog inte räkna med att den svindlande summan samlas ihop. Å andra sidan kostar det bara 50 pund att få en skylt med sitt namn på stadens ringmur eller 25 pund för en rundtur.

Med 150 miljoner sålda exemplar av trilogin skulle det faktiskt kunna gå att genomföra projektet.  Bara Charles Dickens ”två städer” har sålt i fler exemplar: 200 miljoner exemplar – men den har ett försprång på 95 år.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen