Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Händer det här i Sverige?

Drönare är framtidens sport. I höga hastigheter flyger de ikapp i skogen.

Av / 2015-06-17 - 08:49
Händer det här i Sverige?

Både i Storbritannien och i Australien finns det drönarpiloter som iförda VR-glasögon, som ger dem direktsänd vy från drönarens kamera (alltså i förstapersonsperspektiv, ”FPV”) flyger i kapp i skogen eller i övergivna lagerlokaler. Åskådarna kan också se loppen ur förstapersonsperspektiv och allt går vansinnigt fort.

”Det är lite som ett datorspel, fast inte riktigt virtuellt”, säger Bradley Austin, en 23-årig kille som provar FPV för första gången, till The Verge. Det går att läsa i den här artikeln, som är den ena av två artiklar om drönarracing vi har stött på de senaste dagarna. Den andra har vi hittat på The Drone Watchdogs.

fpv_drone_racing_UK_east_grinstead1949.0
Flygtävlingarna anordnas i England anordnas av FPVleague (Foto: The Verge).

Det ser ut att gå undan i videon här under, men bortsett från vad som står i artiklarna vet vi inte så mycket om fenomenet. Det betyder att det här också är en efterlysning:

Finns det någon av er läsare som känner till om det finns något liknande här hemma i Sverige? Berätta då gärna om det i kommentarsfältet nedan.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen