Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vi har provat nya iPad-modellerna

Nya iPad Air är otroligt tunn trots alla förbättringar

Av / 2014-10-17 - 00:57
Vi har provat nya iPad-modellerna

Redan med förra årets iPad Air kändes det som att man hade nått en gräns. Nu kan väl inte surfplattorna bli mycket tunnare utan att behöva offra prestanda? Jodå. Nya iPad Air 2 är ännu tunnare.

ipad thickness

Den är faktiskt tunnare än iPad Mini 3. Trots det har man lyckats klämma ur ännu mer prestanda. Jämfört med den första iPaden är den faktiskt mer än hälften så tunn, och grafikprestanda har blivit 180(!) gånger snabbare.

ipad air hand

Man börjar faktiskt närma sig gränsen där den blir för tunn, så att den nästan känns vass. Men än så länge ligger den riktigt bra i handen och den känns fortfarande stabil. Premiumkänslan är som vanligt där.

iPad LB

Den nya tekniken för att göra skärmen tunnare har inte påverkat bildkvaliteten. Det är fortfarande en riktigt skarp skärm med utmärkt färgåtergivning. Och kameran är verkligen lovande, även om vi får återkomma med ett omdöme när vi testat på riktigt.

iPads

Ryktena om en större Pro-modell visade sig inte stämma utan vi har fortfarande samma skärmstorlekar som tidigare. Dock har båda modellerna äntligen en fingeravtrycksläsare. Något som vi som haft en iPhone med sådan verkligen uppskattar. Nu är det slut på att står där med fingret på knappen och undra varför den inte låser upp sig…

iPad mini touch id

 

Om iPad Air 2 var en imponerande uppvisning så var nya iPad Mini 3 något av ett antiklimax.

iPad mini gold

 

Förutom fingeravtrycksläsaren och att man nu kan få den i guldfärg, så var det möjligheten till mer minne som var det enda nya. Talande nog så var det minst trängsel för att prova den efter pressvisningen.

Läs mer här och få alla fakta.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen