TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

grupptest: LG 55UK6100

Snabb på avtryckaren

Den här budgetmodellen från LG har inte den bästa kontrasten men kan skryta med rekordkort fördröjning för spelintresserade.

Av / 2019-02-18 - 14:05
LG 55UK6100

Ljud & Bild tycker

  • LG UK6100 har bra ljusfördelning, bred betraktningsvinkel och ett blixtsnabbt gaming-läge som gör den till en konkurrenskraftig spelskärm.
  • Kontrasten är medelbra och ljusstyrkan är för tam för att imponera med moderna HDR-filmer.

Till skillnad från OLED-skärmarna finns här inget som luktar high tech eller påkostad design. UK6100 har ett stort och tjockt skal av plast. Till och med fötterna är gjorda av plast. De är monterade ut mot kanterna och kräver att du har en lika bred bänk (ca 120 cm). Flera av anslutningarna är riktade rakt bakåt och kan orsaka svårigheter om du tänker montera TV:n direkt på väggen.

Användning och finesser

LG 55UK6100 kör LG:s eget WebOS-operativsystem, här i version 3.5. Den får däremot klara sig utan LG:s lysande Magic Remote-pekfjärr, vilket gör skötseln lite bökig. WebOS-systemet är överskådligt och känns mycket snabbt att använda. Man slipper en hel del av ”bruset” som präglar Android-plattformen. På app-fronten är WebOS-systemet utrustat med de viktigaste apparna från Netflix, YouTube och andra. LG har utrustat TV:n med en lång rad bildlägen, inklusive ett speciellt spelläge för de mest gaming-intresserade. Vi uppmätte fördröjningen till rekordlåga 11 millisekunder!

Bildkvalitet

55UK6100 har en billig IPS LCD-panel från ingen annan än LG själva. Detta är en paneltyp som är känd för bra betraktningsvinkel. Våra första intryck stämmer väl överens med förväntningarna: TV:n bevarar färgerna bra, oavsett om vi sitter mitt framför eller mer ut mot sidan.

Kontrasten är däremot ganska så medioker. UK6100 har ingen form av lokal dimning, därför blir det totala kontrastomfånget från mörkt till ljust tämligen begränsat. Mörka scener blir mer grå än svarta, särskilt när vi tittar på TV:n i ett rum med dämpad belysning. Detta är långtifrån den becksvarta bilden vi får med LG:s OLED-skärmar, men också svagare än många andra LCD-skärmar.

En mer positiv egenskap är att LG UK6100 har en bra bildbehandling. Rörelserna är mjuka och det är inga problem med brus. Vårt testexemplar hade också en relativt jämn ljusfördelning, utan påfallande clouding-problem.

Annonce

Slutsats

LG 55UK6100 är en fin allround-TV som har flera goda egenskaper. Detta är främst en lättskött TV som är enkel att använda tack vare LG:s WebOS-operativsystem, även om vi rekommenderar att lägga beslag på en Magic Remote-fjärrkontroll. Ett blixtsnabbt gaming-läge är helt klart ett plus. Bildkvaliteten är ”good but not great”. Även om LG-skärmen är rik på färgnyanser så hänger den inte med lika bra på kontrast, ljusstyrka och svärta, som är nödvändigt för att hävda sig mot de tuffaste konkurrenterna i prisklassen.

<
>
Foto: LG
Karakter
LG 55UK6100

Också i detta test:

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Fortfarande en av de bästa

OLED-triangeldrama i premiumklassen

Sonys bästa TV hittills?

Philips-TV med det där lilla extra

Paris 2024 – De bästa tv-apparaterna till sommar-OS

De bästa storskärmarna för sport, film och spel

Är detta Samsungs bästa TV hittills?

Vilken OLED-TV är bäst 2024?

Din egen IMAX-bio

Stort test av billiga 55-tummare

Duell: Lågpris på OLED-TV

Hisense ULED: En OLED-killer?

Rulla till toppen