TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

SHFT

Personlig tränare i fickformat

Dansk uppfinning ska revolutionera löparbranschen

forfatter
Publicerad 2017-01-31 - 14:01
L&B tycker
Supercoolt med instruktioner i örat, sammanfattningar och uppföljning är bra sätt att hålla uppe motivationen. Enkelt att komma igång med för både vana och ovana löpare.
Hade varit bra om det varit enklare att hålla koll på batteriladdningen, irriterande om strömmen tar slut när man precis har gett sig ut. Mobilen måste hänga med ut på löprundan.
Specifikationer

SHFT
Kan höja löphastigheten
Kan minska skaderisken
Registrerar varje steg i 3D
Effektmätning för beräkning av effektivitet
Mäter bland annat steg per minut, hur länge foten har kontakt md underlaget, kroppshållning, pronation, bounce, steglängd, landningsposition (9 zoner), G-kraft
Engelsktalande löparcoach
Ingår: 2 sensorer (pods), 1 laddare, 1 bröstbälte
iPhone- och Android-kompatibel
Webb: shft.run

Riktpris: 2000Pr. 2017-01-31 Produktsida

Det är ett felaktigt antagande att löpning bara handlar om att släpa sig ur soffan och snöra på sig skorna. Det är viktigt att ha rätt teknik, och naturligtvis rätt skor, för att optimera träningen och undvika skador. En personlig tränare kan också hjälpa till. Men varför betala för en tränare av kött och blod när du för en beskedlig engångssumma kan skaffa en digital version som alltid är beredd med instruktioner i hörlurarna? Säg hej till SHFT, som har kommit för att revolutionera löpbranschen.

Dansk uppfinning
SHFT har skapats på Köpenhamns IT-universitet. Där har en stor grupp kompetenta människor strävat med att skapa världens mest avancerade löptränare. Arbetet har tagit ett par år och resultatet är SHFT, som består av två sensorer som sätts fast på ena skon och ett bälte som spänns runt bröstkorgen. Placeringen och avståndet mellan dem samlar in en förskräcklig massa information om din löpning, som sedan skickas automatiskt till telefonen som i sin tur har en speciell app som bearbetar informationen och svarar med instruktioner. Du kan själv välja hur ofta du vill ha sådana uppdateringar om din löpstil. Personligen tyckte jag att det var lagom med 30:e sekund. Så länge du håller dig inom SHFT:s fasta intervall belönas du med motiverande kommentarer: ”Du gör det bra, fortsätt bara!” Trevligt!

Foto: SHFT
Foto: SHFT

 

Ta fler steg
Även om SHFT gör inte färre än 12 000 mätningar i sekunden så är det relativt enkla instruktioner du får i hörlurarna – ta fler steg, lyft foten snabbare från marken och så vidare. Det är genomtänkt, eftersom de flesta motionärer inte behöver känna till precis alla detaljer om vilka krafter som verkar när de springer – vilket också har varit ett av de viktigaste syftena med SHFT. Tekniken är avancerad, men allt måste göras enkelt och användbart för såväl vältränade som otränade så att de kan komma igång. Och det måste jag säga att det är. Varje träningspass inleds och avslutas med en sammanfattning av löpstilen och resultaten. Det är precis sådant som motiverar mig att fortsätta.

Startproblem
Eftersom SHFT har utvecklats på ett laboratorium vid ett IT-universitet påminner på det många sätt om en Kickstarter-projekt. Framför allt programvaran och till och med dokumentationen är en smula bristfällig. Av någon anledning kunde jag inte ansluta mina sensorer vid första försöket. En omstart av telefonen löste problemet. Vem vet, det kanske var mer Apples fel än SHFT:s. Huvudpoängen är dock att det tycks saknas en smula. Varför har man till exempel inte tänkt på att ha en batteristatus för de två sensorernas från början? En av gångerna jag var ute och sprang tog strömmen slut. Irriterande. Jag hoppas att detta kommer med i en framtida uppdatering av programvaran.

Foto: SHFT
Foto: SHFT

 

Slutsats
Behöver du en spark i baken för snöra på dig löparskorna och komma ut i friska luften så är SHFT en genial liten produkt. De flesta tror att löpning bara är något man gör, men naturligtvis har det mycket med teknik att göra också. Med SHFT blir du varsamt guidad och får rätt och optimal löpteknik från början. De återkommande instruktionerna motiverar dig att fortsätta även om du är trött, och uppföljningen med utvärdering av framstegen ger mod att fortsätta nästa dag också. Nu finns det inte längre någon ursäkt att stanna hemma.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det populära dörrlåset blir äntligen smart Inget kodlås är lika populärt som Yale Doorman. Nu kan du enkelt göra det smart med apphantering.
WiZ radarövervakar ditt vardagsrum Med en programuppdatering får smartljustillverkaren WiZ sina Wi-Fi-lampor att fungera som rörelsesensorer!
Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Massor av Smart Home-nyheter på IFA 2022 Ambilight för Gaming PC, ett smart kassaskåp och en ny möjlighet att spara pengar på strömförbrukningen var bland nyheterna när Smart Home League bjöd in till en presskonferens på årets IFA-mässa.
Följ Ljud & Bild