TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Logitech Circle

Logitech ger själen frid

Kom barnen hem i tid, har hunden det bra, är fönstret stängt? En övervakningskamera gör dig trygg.

forfatter
Publicerad 2017-03-03 - 10:04
L&B tycker
Circle är en smart kamera som bara filmar när det behövs. Filmerna lagras i molnet och går att se på mobilen.
Synd att gratispaketet är så begränsat. Varför ska man betala extra för mer än 24 timmars lagring?
Specifikationer
 • Filmar i 360p, 720p och 1080p HD
 • Wifi: 2,4 och 5 GHz
 • 135-graders vidvinkelobjektiv
 • Automatisk mörkerfilmning upp till 4,5 meter
 • Avancerad rörelseavkänning
 • 8x digital zoom
 • Inbyggd högtalare och mikrofon
 • Uppladdningsbart litiumbatteri (1600 mAh)
 • Max batteritid 12 timmar
 • Omedelbar datakryptering med internetöverföring via SSL
 • Manuell 360-graders panorering, 110-graders vinkling
 • Flera kameror stöds
 • Apple iOS- och Android-app och webbåtkomst
 • Mått: 7,5 x6,5 x 6,7cm
 • Vikt: 270 g
Riktpris: 1900Pr. 2017-03-03 Produktsida

Vill du kunna hålla ett öga på hemmet när du inte är hemma? Eller vill du kanske bara kolla när barnen kommer och går eller hur hunden och katten har det? Då ska du skaffa dig en övervakningskamera. De kan vara dyra och krångliga att montera och installera. Men Logitech har gjort det otroligt enkelt med den lilla Logitech Circle-kameran. Låt dig inte luras av storleken eller den anspråkslösa designen. Logitech Circle är en riktigt potent liten kamera som tillsammans med bra programvara och datalagring i molnet kan visa sig vara din nya bästa vän. Du får dock vara beredd på extrakostnader om du vill kunna utnyttja den till max.

Styrs med telefonen
Installationen och styrningen av Circle görs enbart från mobilen eller surfplattan. iOS och Android stöds. Det är enkelt att komma igång och du kopplar upp den på samma sätt som andra smart home-enheter. Du börjar med att installera appen på telefonen, sedan upprättas en anslutning direkt till kameran. De två utbyter information om ditt trådlösa hemnätverk och efter bara ett par sekunder är kameran online. Skapa sedan en speciell Logitech-profil, så är du klar att spela in. Alla inställningar av kameran styrs och hanteras från appen.

(Foto: Tillverkare)

En kraftig magnet
Vad som inte syns på bilderna av Circle är att den kan plockas bort från sin bas och fungera helt trådlöst. Dessutom räcker det inbyggda batteriet till 3 timmars kontinuerlig användning eller upp till 12 timmars passningstid. Basen fungerar som både laddare och hållare. I botten av den sitter en kraftig magnet. Det är genomtänkt och gör det otroligt enkelt att montera kameran överallt i hemmet utan att behöva skruvar eller verktyg. Flytta den när du behöver det, och ställ sedan tillbaka den i hållaren. Circle kan vridas till önskat läge och själva basen går också att snurra på. Det hade varit kul om den hade haft en inbyggd motor som gjorde att man kunde fjärrstyra och vrida kameran från telefonen. Men visst, man kan inte få allt.

Data i molnet
Till skillnad från liknande lösningar filmar inte Logitech Circle hela tiden. Kameran befinner sig ständigt i ett slags viloläge och börjar inte spela in förrän den upptäcker rörelser. Det fungerar fint eftersom man på så sätt slipper att titta igenom en massa onödiga inspelningar utan bara har det som behövs. Från appen kan man enkelt titta igenom de registrerade inspelningarna – och om man vill ta en snabbtitt med hjälp av den sammanfattande day brief-funktionen. När som helst kan man naturligtvis logga in och se en live-bild från kameran.

Vill du få ett meddelande när rörelser upptäcks så är det också möjligt. Tyvärr är lagringen i molnet den största nackdelen med Logitech Circle. Startpriset för själva kameran är rimligt om man jämför med andra varianter på marknaden. Men eftersom man inte lagrar inspelningarna lokalt, till exempel på en NAS-disk, så är man bunden Logitechs servrar. Och det kostar extra!

Ett dyrt nöje
De första 24 timmarna är gratis. Vill du kunna lagra mer och på så sätt kunna backa längre tillbaka i tiden så får du plocka fram plånboken. Logitech kallar den här tjänsten för Circle Safe. Det finns två varianter: Basic och Premium (39 respektive 99 kronor). Den första lagrar dina inspelningar i 14 dagar och den andra i 31. Till Premium ingår dessutom avancerade funktioner som ansiktsigenkänning. Den kan registrera och berätta vem som kommer in i hemmet och i framför allt varna dig om den upptäcker ansikten som inte känns igen. Det är smart, men också lite synd att det inte ingår i standardpaketet. Priset för Circle Safe är dessutom per kamera, så det kan snabbt bli kostsamt om du har fler än en.

Mörkerseende och inbyggd högtalare
Eftersom det handlar om en vanlig övervakningskamera har Circle naturligtvis inbyggt mörkerseende och kan alltså filma även när ljuset är släckt. Den här funktionen är vettig om du till exempel monterar kameran i ett barnrum för att kunna se om barnet sover sött. Du väljer själv vilken kvalitet inspelningarna ska ha och om ljud ska spelas in eller inte. Med hjälp av en inbyggd högtalare i kameran kan du till och med prata till rummet genom telefonen. Den inbyggda dioden kan tändas och släckas som du vill.

(Foto: Tillverkare)

Inget Homekit-stöd
I en tid när allt fler tillverkare börjar få stöd för Alexa, Google Home och Apple Homekit är det synd att Logitech Circle står helt utanför dessa och därför bara går att styra med den egna appen. Logitech är inte ensam i detta problem och det är fortfarande ganska så nytt att kameror även stöder exempelvis Homekit. Flera tillverkare är redan på gång med nya kameror som stöder de öppna plattformarna och det hade varit bra om Logitech hakade på.

Slutsats
Logitech Circle är en kul liten produkt som på många sätt är unik. Att den inte filmar hela tiden kan både betraktas som en fördel och en nackdel. Somliga föredrar enkelheten medan andra hellre vill sortera själv än lita blint på programvaran. Kvaliteten på inspelningarna är bra och det är praktiskt att de lagras i molnet så att man alltid kan gå tillbaka och titta på om det har hänt något. Däremot är det synd att man måste låsa sig vid ett dyrt abonnemang om man vill ha full funktionalitet. Att abonnemangen dessutom betalas per kamera gör absolut inte saken bättre. Till sist hade det varit bra om Circle hade varit lite framtidssäkert och stödde Alexa, Google Home och Apple Homekit. Vi orkar inte ha en app till varje produkt längre. Det är mycket trevligare när allting styrs från en enda smart app. Vi hoppas att detta kommer i en framtida uppdatering.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det populära dörrlåset blir äntligen smart Inget kodlås är lika populärt som Yale Doorman. Nu kan du enkelt göra det smart med apphantering.
WiZ radarövervakar ditt vardagsrum Med en programuppdatering får smartljustillverkaren WiZ sina Wi-Fi-lampor att fungera som rörelsesensorer!
Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Massor av Smart Home-nyheter på IFA 2022 Ambilight för Gaming PC, ett smart kassaskåp och en ny möjlighet att spara pengar på strömförbrukningen var bland nyheterna när Smart Home League bjöd in till en presskonferens på årets IFA-mässa.
Följ Ljud & Bild