Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Duell mellan videoringklockor

Vem där?

Ringklocka med videofunktion – en smart pryl för dig som vill känna dig trygg, eller är för bekväm för att resa dig ur soffan när det ringer på dörren

Skrivet av / 2021-11-25 - 08:00
Duell mellan videoringklockor
Åsa Warme Hallén

Produkter i detta test

En egen dörrvakt hade väl varit något! Problemet är väl bara att de inte kan jobba dygnet runt, de behöver både sömn och mat och dessutom vill de ha lön! Men nu finns det som tur väl en del smarta ringklockor med videofunktion på marknaden som nöjer sig med lite ström och wifi för att göra jobbet. Vi har valt att titta närmare på Ring Doorbell 4 och Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free för att se vad skillnaden kan vara – om det överhuvudtaget finns någon.

Om du inte tillhör gruppen ”oj-en-ny-kul-pryl-den-måste-jag-ha” som omfamnar all ny teknik innan den ens hamnar på butikshyllorna så kanske ord som ”säkerhet, trygghet och bekvämlighet” kan locka.

Det finns absolut ett säkerhetshetstänk med att installera en dörrklocka med videofunktion. Framförallt om du känner dig lite otrygg, bor ensam eller har barn som brukar vara själva hemma. Då kan du enkelt, via en app i mobilen, se vem det är som är utanför din dörr innan du tar beslut om att öppna eller inte. Har du utmaningar med att röra dig, eller bara är allmänt bekväm (lat), kan det vara smidigt att både se och kunna prata med personen som ringer på innan du väljer att resa dig upp ur soffan och gå och öppna. Och är du inte hemma när du får besök går det finfint att kommunicera med denne ändå och informera om när du beräknas komma hem och kan ha fikat klart. Båda de testade produkterna är utrustade med högtalare och mikrofon vilket gör detta möjligt.

Det som kan vara en god idé är att redan från start köpa till en chime, som alltså är en högtalare som låter typ ”pling plong” när någon ringer på dörren. På så vis får du inte enbart en notis i mobilen utan hör även klart och tydligt när någon trycker på ringklockan. Precis som en gammal hederlig dörrklocka helt enkelt.

Produkter i detta test

Arlo Video Doorbell Wire-Free

Bra, modern och användarvänlig

Med en videoringklocka är du alltid hemma – även när du är borta.

Att appen är på svenska, tillsammans med att den stöder Amazon Alexa, Google Assistant och Samsung SmartThings gör den väldigt användarvänlig. Tvåfaktorsautentisering känns tryggt ur säkerhetssynpunkt och bilden är riktigt bra i både ljus och mörker.
Volymen på ljudet i högtalaren var olika från gång till gång. Som i de flesta fall behövs ett abonnemang för att utnyttja produktens fulla potential.
Läs hela testet

Ring Video Doorbell 4

Stabil och genomtänkt

Med en videoringklocka har du din egen personliga portvakt dygnet runt.

Tvåfaktorsautentisering är klokt ur säkerhetsperspektiv. Bilden är väldigt bra såväl i mörker som i ljus och ljudet upplevs stabilt.
Appen finns inte på svenska, vilket är synd. För att få ut det mesta av din videodörrklocka behöver du köpa till ett abonnemang.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trött på vintern? Skaffa en batteridriven snöslunga

Oroa dig inte. Ditt hem är säkert!

Inte bra nog, Dyson

Är dammsugare och skurhink ett minne blott?

Sprid ett ljus på dina tänder

Enkelt och praktiskt utan att vara smart

Ljus, kamera...

Fransk bänkdiskmaskin är roligare än Netflix

Full koll på strömmen hemma

Färskbryggda växter

Elektrisk tandborste i Business Class

Mer ström var du än befinner dig

Ljud & Bild
Rulla till toppen