TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

TEST Duell mellan videoringklockor

Vem där?

Ringklocka med videofunktion – en smart pryl för dig som vill känna dig trygg, eller är för bekväm för att resa dig ur soffan när det ringer på dörren

forfatter
Publicerad 2021-11-25 - 08:00
Produkter i testet
 • Arlo Video Doorbell Wire-Free
 • Ring Video Doorbell 4
 • En egen dörrvakt hade väl varit något! Problemet är väl bara att de inte kan jobba dygnet runt, de behöver både sömn och mat och dessutom vill de ha lön! Men nu finns det som tur väl en del smarta ringklockor med videofunktion på marknaden som nöjer sig med lite ström och wifi för att göra jobbet. Vi har valt att titta närmare på Ring Doorbell 4 och Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free för att se vad skillnaden kan vara – om det överhuvudtaget finns någon.

  Om du inte tillhör gruppen ”oj-en-ny-kul-pryl-den-måste-jag-ha” som omfamnar all ny teknik innan den ens hamnar på butikshyllorna så kanske ord som ”säkerhet, trygghet och bekvämlighet” kan locka.

  Det finns absolut ett säkerhetshetstänk med att installera en dörrklocka med videofunktion. Framförallt om du känner dig lite otrygg, bor ensam eller har barn som brukar vara själva hemma. Då kan du enkelt, via en app i mobilen, se vem det är som är utanför din dörr innan du tar beslut om att öppna eller inte. Har du utmaningar med att röra dig, eller bara är allmänt bekväm (lat), kan det vara smidigt att både se och kunna prata med personen som ringer på innan du väljer att resa dig upp ur soffan och gå och öppna. Och är du inte hemma när du får besök går det finfint att kommunicera med denne ändå och informera om när du beräknas komma hem och kan ha fikat klart. Båda de testade produkterna är utrustade med högtalare och mikrofon vilket gör detta möjligt.

  Det som kan vara en god idé är att redan från start köpa till en chime, som alltså är en högtalare som låter typ ”pling plong” när någon ringer på dörren. På så vis får du inte enbart en notis i mobilen utan hör även klart och tydligt när någon trycker på ringklockan. Precis som en gammal hederlig dörrklocka helt enkelt.

  Produkter i testet

  Arlo Video Doorbell Wire-Free

  Bra, modern och användarvänlig

  Med en videoringklocka är du alltid hemma – även när du är borta.

  Att appen är på svenska, tillsammans med att den stöder Amazon Alexa, Google Assistant och Samsung SmartThings gör den väldigt användarvänlig. Tvåfaktorsautentisering känns tryggt ur säkerhetssynpunkt och bilden är riktigt bra i både ljus och mörker.
  Volymen på ljudet i högtalaren var olika från gång till gång. Som i de flesta fall behövs ett abonnemang för att utnyttja produktens fulla potential.

  Ring Video Doorbell 4

  Stabil och genomtänkt

  Med en videoringklocka har du din egen personliga portvakt dygnet runt.

  Tvåfaktorsautentisering är klokt ur säkerhetsperspektiv. Bilden är väldigt bra såväl i mörker som i ljus och ljudet upplevs stabilt.
  Appen finns inte på svenska, vilket är synd. För att få ut det mesta av din videodörrklocka behöver du köpa till ett abonnemang.
  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

  Kommentarer


  Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
  Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
  Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
  Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
  Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
  Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.
  Följ Ljud & Bild
  Send this to a friend