: Tre brusreducerande hörlurar

Utan sladdar och utan brus

Bland de trådlösa, brusreducerande hörlurarna är det de här tre som regerar.
Annons
Annons
forfatter

Det är inte så svårt att inse fördelarna med att slippa trasslet med kablar till hörlurarna. Inte minst för iPhone 7-användare, som slipper den extra adaptern som behövs för allt annat än Apples egna hörlurar och ett fåtal andra med Lightning-kontakt. Och en annan stor fördel är att kunna blockera allt oväsen utifrån – i synnerhet när man sitter på ett plan eller tåg eller i någon annan högljudd miljö. En fin bonus är att man kan spela musiken på lägre volym, vilket är mycket skönare i längden och innebär mindre risk för hörselskador om man lyssnar ofta.

Trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering är inte helt nytt, vi hade en grupptest av sådana i februari 2016. Den senaste tiden har utbudet ökat i de lite högre prisklasserna, där börjar verkligen kvalitetsnivån bli riktigt bra. Både vad gäller brusreducering och allmän ljudkvalitet. Bose QuietComfort 25 var länge kungen av brusreducering och i sommar släppte Bose den trådlösa versionen Quiet Comfort 35. Samma kvaliteter, fast ännu mer användarvänlig.

Strax därefter lanserade Sony och Sennheiser sina rivaler, MDR-1000X och PXC Wireless, som vill knuffa ner Bose från tronen. Båda är veteraner i hörlurssammanhang så om någon kan klara av det är så det de.

 

Kort sammanfattning

Detta test är en förhållandevis kort sammanfattning av varje hörlur. Vill du läsa mer ingående tester om varje modells olika funktioner så kan du läsa mer på vår webbsida ljudochbild.se där det finns längre och utförligare tester.

Produkter i testet

Bose QuietComfort 35

Fortfarande bäst

Även om Bose inte är bäst på allt så är detta den allra bästa resekamraten och sammantaget vinnaren.

Kanske de mest bekväma slutna hörlurarna som finns, och särklassig brusreducering. Ljudet är otroligt bra och de är rena drömmen på resan.
Läcker ut mer ljud än de flesta andra modeller. Vi hade gärna haft ännu mer upplösta toner.

Sennheiser PXC 550 Wireless

Brusfritt sammetsljud

Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset. Men PXC 550 Wireless är inte helt felfri.

Passformen är fin, ljudet är luftigt och härligt, och brusreduktionen är mycket bra. Automatisk paus och start av musiken när man tar av och på sig lurarna är en bra idé.
I trådlöst läge är ljudnivån en smula begränsad. När man går eller springer fortplantar sig ljudet av fotstegen in i skallen. Det är lite varmare om öronen än med ärkerivalen från Bose. Automatisk paus och start kan ibland leva ett litet eget liv.

Sony MDR-1000X

Specialanpassad brusdämpning

Här får du ljudkvalitet av högsta klass och en användaranpassad brusreducering som fungerar kanonfint – så länge du inte rör på dig.

Ljudet är superbt, i optimala situationer är brusreduceringen den bästa vi har hört, och vi gillar att man kan släppa in ljud om man vill.
Brusreduceringen fungerar inte lika bra på promenader. Fotstegen fortplantar sig genom kroppen som baspulser.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Den är inte pigg, den laddar långsamt och den kör inte långt. Men Mazda MX-30 har en ljudanläggning som många kommer att bli avundsjuka på.
Netatmo Smart Video Doorbell är en av få trådbundna smarta dörrklockor som fungerar med svensk strömförsörjning. Och du behöver inget abonnemang för att få alla funktioner.
Audezes gaming-headset drar nytta av planar-tekniken från märkets lyxhörlurar.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!