Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

Creative har gjort ljudkort till datorer i många herrans år och borde ha goda förutsättningar att konstruera hörlurar. Sigma är en del av deras Sound Blaster Tactic3D-serie som är avsedd för gamers. Sigma är väldigt bekväma att ha på huvudet och mycket lätta, men samtidigt gediget byggda med stålbygel. På sidan sitter en flexibel och framför allt avtagbar mikrofon som tar upp röster med oklanderlig kvalitet. Längre ner sitter en speciell platt kabel som inte trasslar sig så enkelt, komplett med volym och mute-knapp, och i änden av den en 3,5-mm minijack-kontakt som kan pluggas in i en dosa med inbyggt THX-godkänt ljudkort och USB-anslutning för surround. Fördelen med detta är att all ljudbehandling görs via headsetet, men om man vill koppla in lurarna till en MP3-spelare så blir man inte av med mikrofonkabeln. Det innebär att Sigma är ett renodlat gaming-headset.

Musikåtergivningen är i stora drag bra, men inte enastående eftersom basen är väldigt dominerande. Detta rättas dock till i Tactic3D-programmet som ingår, där man kan göra många inställningar. Programmet har också en hel drös med olika röstförvrängningar som antagligen kommer att glädja och förarga på diverse chattsajter. Att basen är grym är däremot inte negativt, för 50-mm-membranen skapar verkligen en stämning när de återger våldsamma och fängslande explosioner i Black Ops.

Slutsats
Tactic3D Sigma är ett rakt igenom mycket bra headset som ger bra valuta för pengarna och som därför kniper titeln Bästa köp.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

Musikaliskt ljud. Smarta lösningar. Externt ljudkort.
För små kåpor. Ingen ljuddämpning. Saknar lite tryck.

Sony DR-GA500

Futuristisk design

Snygg design. Mycket luftiga. Gott om inställningar.
Sköra. Plastiga.

AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

Väldigt lätta och behändiga. Utbytbara kuddar.
Plastkänsla. Ingen surround. Ingen ljudisolering.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.