TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 14:16

Creative har gjort ljudkort till datorer i många herrans år och borde ha goda förutsättningar att konstruera hörlurar. Sigma är en del av deras Sound Blaster Tactic3D-serie som är avsedd för gamers. Sigma är väldigt bekväma att ha på huvudet och mycket lätta, men samtidigt gediget byggda med stålbygel. På sidan sitter en flexibel och framför allt avtagbar mikrofon som tar upp röster med oklanderlig kvalitet. Längre ner sitter en speciell platt kabel som inte trasslar sig så enkelt, komplett med volym och mute-knapp, och i änden av den en 3,5-mm minijack-kontakt som kan pluggas in i en dosa med inbyggt THX-godkänt ljudkort och USB-anslutning för surround. Fördelen med detta är att all ljudbehandling görs via headsetet, men om man vill koppla in lurarna till en MP3-spelare så blir man inte av med mikrofonkabeln. Det innebär att Sigma är ett renodlat gaming-headset.

Musikåtergivningen är i stora drag bra, men inte enastående eftersom basen är väldigt dominerande. Detta rättas dock till i Tactic3D-programmet som ingår, där man kan göra många inställningar. Programmet har också en hel drös med olika röstförvrängningar som antagligen kommer att glädja och förarga på diverse chattsajter. Att basen är grym är däremot inte negativt, för 50-mm-membranen skapar verkligen en stämning när de återger våldsamma och fängslande explosioner i Black Ops.

Slutsats
Tactic3D Sigma är ett rakt igenom mycket bra headset som ger bra valuta för pengarna och som därför kniper titeln Bästa köp.

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

Musikaliskt ljud. Smarta lösningar. Externt ljudkort.
För små kåpor. Ingen ljuddämpning. Saknar lite tryck.

Sony DR-GA500

Futuristisk design

Snygg design. Mycket luftiga. Gott om inställningar.
Sköra. Plastiga.

AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

Väldigt lätta och behändiga. Utbytbara kuddar.
Plastkänsla. Ingen surround. Ingen ljudisolering.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend